Een heuse Balkan-ervaring in een vrijwel onontdekte stad

Ben je op zoek naar een leuke citytrip naar een nog vrij onontdekte stad? Dan is het een idee om een weekendtrip naar Skopje te plannen! Skopje, de hoofdstad van Macedonië, is een bruisende stad in de Balkan waar menig reisgids overheen leest. Met genoeg bezienswaardigheden en een prachtige setting, is een weekendje weg in Skopje zeker de moeite waard. Wij zetten de drie beste tips voor een weekend in Skopje op een rijtje.

1. Niet te missen: De Oude Bazaar
Vrijwel iedere reisgids is het erover eens: de zogeheten ‘Oude Bazaar’ is een absolute must-see voor een weekendje weg in Skopje! Dit is de grootste bazaar in de Balkan buiten Istanbul. Het is gelegen aan de oostelijke kant van de Vardar rivier, die ook zeker de moeite waard is om langs te lopen. Tussen de Oude Bazaar en het nieuwe centrum ligt tevens de Dusanbrug, die een waar symbool voor Skopje is en als het ware het oude en nieuwe Skopje met elkaar verbindt. Er is van alles te zien in dit kleurrijke gebied, en voor een slechte dag zijn er ook een aantal musea te vinden. Vergeet niet om in de Oude Bazaar heerlijk Balkan-food te proberen, zoals uiteraard kebab of probeer de traditionele Skopska salade!

2. Matka Canyon: Voor de echte avonturiers
Skopje bestaat kent niet alleen bezienswaardigheden in zijn oude binnenstad. Tijdens een weekendtrip naar Skopje is het zeer aan te raden om naar de Matka Canyon te reizen. Dit prachtige natuurgebied is slechts twintig kilometer buiten de stad te vinden en biedt een enorm andere sfeer dan het drukke stadscentrum. Er zijn vele dingen om te doen. Zo kun je een mooie wandeling maken langs de rivier. De echte waaghalzen gaan met een kano of kajak het water op!

3. Kabelbaan naar het Millenium Kruis
Het Millenium Kruis torent uit boven het stadje, en is vanuit vrijwel iedere hoek van de stad te zien. Dit imponerende bouwwerk staat bovenop de berg Vodno. Het kruis is te bezoeken vanaf een unieke kabelbaan naar de hoogte, wat uiteraard ook een prachtig uitzicht geeft over de gehele stad. Het Millenium kruis is daarom onmisbaar bij tips voor een weekend in Skopje.