De wereld heeft zoveel te bieden, je raakt er nooit op uitgekeken! Voordat je begint aan een ontdekkingsreis over meerdere continenten, moet je wel de woning netjes achterlaten. Met Somfy domotica ofwel huisautomatisering is dat geen enkel probleem. Op deze pagina geven we reistips over 3 werelddelen die je gezien moet hebben in je leven, én als extra enkele praktische domotica tips om jouw huis veilig achter te laten.

Wat is domotica? Dit is een vorm van huisautomatisering waarmee je allerlei toepassingen in huis kunt automatiseren waaronder de verlichting, verwarming en de raamdecoratie. Ook kun je de woning in de gaten houden wanneer je van huis bent met camerabeveiliging.

Azië

Welkom op het grootste continent van de wereld, met de grootste bevolking. Naast dichtbevolkte gebieden vind je hier ook uitgestrekte locaties waar nog nooit iemand is geweest.

Wat is Azië?

In dit werelddeel springen China en Japan er vaak uit, maar ook een deel van Turkije valt al onder Azië. India is een enorm land met een compleet andere cultuur dan je in landen als Vietnam of Thailand zult aantreffen.

Daarom moet je Azië gezien hebben!

Je kunt de Aziatische landen uiteraard niet zomaar over één kam scheren. Zo is de cultuur in India met Hindoeïsme als belangrijke religie compleet anders dan China waar de meerderheid van de bevolking een Boeddhistische achtergrond heeft. Ook is er veel verschil tussen Aziatische landen die ooit gekoloniseerd waren zoals Indonesië, of Noord Korea die juist de alle westerse invloeden buitensluit.

 • De diversiteit aan Boeddhistische tempels door Azië is prachtig om te zien.
 • Een aantal Aziatische landen zijn enorm veilig, ook voor backpackers en gezinnen.
 • Met uitzondering van Japan is het op dit continent vaak nog opvallend betaalbaar om te reizen.
 • Japan is een belevenis op zich, wat je hier ziet vind je nergens anders!
Geen pottenkijkers! Jij wilt de wereld zien, maar je wilt niet dat jouw huiskamer tentoongesteld staat. Met elektrische gordijnen die in de avond automatisch sluiten heb je daar geen last meer van.

Afrika

Na Azië is Afrika het grootste continent op aarde in zowel landmassa als in bevolkingsaantal. In tegenstelling tot de meeste andere continenten grenst Afrika vrijwel niet aan andere continenten.

Wat is Afrika?

Van Marokko tot aan Zuid-Afrika vind je een enorme diversiteit in mensen, culturen, flora en fauna. Uiteraard zijn hier uitgestrekte woestijnen te vinden met wilde dieren, maar er zijn ook zeker bruisende steden die in scherp contrast staan met het beeld dat we vaak hebben over dit deel van de wereld.

Daarom moet je Afrika gezien hebben!

Het is ontzettend jammer dat er zoveel negatieve berichtgeving is over Afrika. Denk aan corrupte regimes, hongersnood, armoede, bedreigde diersoorten en mails van nep-prinsen uit Nigeria. Toch is er zoveel moois te vinden in Afrika, en dat gaat veel verder dan de piramiden in Egypte.

 • De flora en fauna is uniek in dit deel van de wereld.
 • Je ontdekt heerlijke gerechten die je in eigen land nergens kunt krijgen.
 • In Zuid-Afrika kun je Nederlands spreken en je wordt verstaan!
 • Vanuit Spanje kun je even oversteken naar Marokko.
Lekker warm in huis! Vergeten de thermostaat lager te zetten? Dat wordt een flinke energierekening wanneer je terugkeert. Gebruik een automatische domotica thermostaat die lager gaat zodra je de woning verlaat. Het hoeft thuis geen savanne te worden!

Europa

Dicht bij huis maar soms toch ook heel ver, Europa is een continent dat continu van vorm verandert. Dat kun je best letterlijk nemen, want de grenzen worden regelmatig opnieuw getrokken aan de oostzijde en door oprukkend water aan de westelijke zijde.

Wat is Europa?

Het lijkt wel een lappendeken in Europa, nergens in de wereld vind je zoveel cultuurverschillen als in dit werelddeel. Binnen hooguit enkele uren sta je weer in een ander land met een andere taal en een compleet afwijkende cultuur dan in het buurland.

Daarom moet je Europa gezien hebben!

Ga haring happen in Nederland, beleef een Oktoberfest in Duitsland of beklim de Eiffeltoren in Frankrijk. En je hebt er niet eens een paspoort voor nodig! Over iedere grens schuilt weer een compleet ander avontuur, zelfs het klimaat verandert van land tot land. Skiën of surfen? Het kan beide in Italie!

 • Je kunt bijna overal met euro’s betalen.
 • Met de Engelse taal kun je meestal behoorlijk uit de voeten.
 • Water drink je gewoon uit de kraan.
 • Je hoeft geen lange reis te plannen, internationale dagtrips zijn ook een optie.

Ziet er goed uit! Houd je eigen woning in de gaten via een domotica alarmsysteem met IP camera. Je ontvangt direct een notificatie wanneer er onraad is.

Niets ten nadele van de andere continenten die zeker ook een bezoekje waard zijn, toch zijn dit onze top drie werelddelen om te bezoeken. Wat is jouw favoriete bestemming?