Frankrijk is een groot land met veel mooie bezienswaardigheden. Natuurlijk ken je de meest bekende bezienswaardigheden, maar er zijn ook een aantal plekken die wat minder bekend zijn, maar die je zeker een keer moet bezoeken. Het mooie Frankrijk heeft een rijke geschiedenis en heeft dus heel veel overblijfselen van oude tijden. Van prachtige kastelen en oude grotten tot mooie steden en bijzondere locaties: Frankrijk heeft het allemaal. Een vakantievilla Frankrijk huren kan in de buurt van mooie bezienswaardigheden. Hier vind je 4 must see Franse bezienswaardigheden. 

1: Le Mont Saint Michel, Normandië

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Le Mont Saint Michel in de Franse regio Normandië. De Mont Saint Michel is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Frankrijk en dat is niet voor niets. Dit is een rotsachtig eilandje dat op een kilometer afstand ligt van de plaats Avranches. Vanuit de verte kun je deze bijzondere plaats al zien en via een verhoogde weg kun je het eiland bereiken. In 1979 werd de Mont Saint-Michel uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Op het eiland vind je onder andere een oude abdij die werd gebouwd tussen de elfde en zestiende eeuw.

2: Grotten van Lascaux, Dordogne

Een bijzondere bezienswaardigheid in het zuidwesten van Frankrijk: de grotten van Lascaux. Dit is een uniek grottenstelsel dat bekend staat vanwege de vele prehistorische rotstekeningen. De grotten van Lascaux behoren tot de rijkst beschilderde grotten die tot nu toe zijn ontdekt. De schilderingen dateren uit 15.000 voor Christus. Je kunt hier in de buurt een huisje in het bos boeken. Vanuit daar kun je het grottenstelsel en het bijbehorende museum bezoeken.

3: Château d’Ambroise

Aan mooie kastelen geen gebrek in Frankrijk en dus kun je door het hele land tal van mooie kastelen bezichtigen. Een van de absolute hoogtepunten is Château d’Ambroise. Dit kasteel ligt in de stad Amboise aan de rivier de Loire in het midden van Frankrijk. Château d’Amboise dateert uit de 16e eeuw en kent tal van mooie kamers die je kunt bezichtigen tijdens jouw bezoek.

4: Parijs

Het prachtige Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, is een grote bezienswaardigheid op zich. Je vind hier tal van wereldberoemde bezienswaardigheden, waaronder de Eiffeltoren en het Louvre. Maar je kunt hier ook vele andere bezienswaardigheden vinden, waaronder de Notre Dame, de Arc de Triomphe en Sacre Coeur. Het is dan ook een absolute aanrader om een vakantie te boeken naar het bruisende Parijs.