Nieuw-Zeeland is een fantastisch land om te bezoeken voor je vakantie. Het is een uniek land met een eigen selectie aan flora en fauna. Daarnaast is het ook een zeer gemakkelijk land om doorheen te reizen. Ideaal dus om als backpacker Nieuw-Zeeland als volgende bestemming uit te zoeken, want er is veel te ontdekken, zoals Waitakere Ranges. Waitakere Ranges is een groot natuurpark van 16.000 hectare aan de westkust van Nieuw-Zeeland. Je hebt Nieuw-Zeeland niet volledig gezien als je Waitakere Ranges niet hebt bezocht. Hierbij de 5 mooiste bezienswaardigheden Waitakere Ranges, die je bezoek aan Nieuw-Zeeland de moeite waard maken.

5 mooiste bezienswaardigheden Waitakere Ranges

1. Arataki Visitor Centre

Het bezoekerscentrum is het perfecte startpunt voor je bezoek aan Waitakere Ranges. Het is niet zomaar een saai bezoekerscentrum, waar je enkel informatie haalt. Hier krijg je een overzicht van prachtige Maori houtsnijwerken en op het uitkijkpunt heb je een majestueus uitzicht over Waitakere Ranges. Hier vind je ook informatie over de verschillende wandel- en fietsroutes die je kunt nemen.

2. Kitekite falls

Voor veel bezoekers zijn de Kitkite falls één van de mooiste bezienswaardigheden Waitakere Ranges. De wandeltocht door de inheemse bossen naar de Kitekite falls zijn al een belevenis op zich en onderweg zie en hoor je de waterval al. Bij aankomst zie je een ongerepte waterval die uitkomt in een groot meer. Hier krijg je de mogelijkheid om te kanoën of te zwemmen onder de watervallen.

3. De stranden van Waitakere Ranges

Waitakere Ranges

De stranden van Waitakere Ranges zijn heel beroemd. Ze zijn ongerept, er zijn hoge golven en het meest bijzondere is dat de stranden zwart zand hebben. Surfliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan deze stranden. Hoe verder je naar het noorden gaat, des te wilder worden de golven. Maar de stranden zijn ook ideaal om in alle rust een duik in zee te nemen. Vanwege de hoge golven is er altijd een life guard in de buurt die een oogje in het zeil houdt.

4. Lake Wainamu

Als je de zwarte stranden hebt achtergelaten dan kun je een bezoek brengen aan Lake Wainamu om al het zout van je lichaam af te spoelen. Je maakt vanaf de stranden een mooie wandeling door de zwarte zandduinen en je komt uit bij het ongerepte Lake Wainamu. Hier kun je vanaf de steiger het meer induiken voor een verfrissende duik.

5. The Hillary Trail
Heb je de tijd en wil je het hele gebied zien wat Waitakere Ranges je te bieden heeft? Wandel dan The Hillary Trail af die begint bij het bezoekerscentrum. Je komt onderweg de mooiste bezienswaardigheden Waitakere Ranges tegen, de watervallen, de stranden en je wandelt urenlang door de inheems bossen met de eeuwenoude Kauri bomen. De volledige Hillary Trail is drie tot vier dagen. Onderweg kom je diverse kampeerterreinen tegen om te overnachten.