Slapen in een vliegtuig? Het is zeker niet iedereen gegeven tussen de angst voor het neerstorten, de turbulentie en de vervelende medepassagiers door. Nochtans valt slapen tijdens vlucht wel aan te raden als je richting de andere kant van de wereldbol reist en de verschillende tijdszones hun effect niet missen. Gelukkig zijn er heel wat tips om uit te proberen die ook voor jou lekker slapen in vliegtuig een realiteit maken. Hier zijn de beste 5! 

5. De juiste plek kiezen

Een lekker dutje begint bij het kiezen van de juiste plek. Als het even kan is het zitje naast de nooduitgang ideaal wegens de extra beenruimte. Is dat geen optie? Kies dan voor het raam. Zo kan jij je hoofd lekker steunen op de wand en bovendien controleren hoeveel licht je doorlaat. Probeer met andere woorden het gangpad of geprangd zitten tussen andere passagiers te vermijden. 

4. Let op het eten

Een luchthaven is een echt walhalla voor de zoetekauw. Snoepjes, frisdrank, fast food en koffie te over en tijd om te doden. Vecht ter plekke toch best tegen de verleiding en kies voor voedsel dat helpt om in slaap te vallen. Een lekkere kruidenthee doet bijvoorbeeld wonderen en ook bananen of kersen zijn een goede keuze. Overeet je echter niet. Te veel eten zorgt voor te weinig slapen. 

slapen in een vliegtuig

3. Leun toch maar achterover

Lekker slapen in vliegtuig? Dan moet je soms vooral aan jezelf denken en die stoel achterover laten leunen. Deze houding vermindert de druk op jouw onderrug en zorgt er dus voor dat je gemakkelijker in slaap valt. Is dat geen optie? Kies dan liever voor rechtop zetten met een eventueel een kussen bij jouw onderrug. 

2. Laat alcohol achterwege

Het is een geliefkoosde tactiek van veel mensen om te slapen tijdens vlucht: een lekker glaasje wijn of een biertje naar binnen kappen. Toch valt deze tactiek niet aan te raden: het effect van alcohol duurt slechts enkele uren. Na deze paar uur is het zo goed als onmogelijk om terug de slaap te vatten! 

1. Anticipeer

Slapen in een vliegtuig en eenmaal aangekomen op bestemming? Verleg je bedtijd de weken ervoor dan al stelselmatig een half uurtje tot een uurtje richting de lokale tijdszone. Zo versla je de jetlag en wordt ook de vlucht een pak aangenamer!