Een vakantie Zuid Afrika belooft een onvergetelijke reis te worden. Vooral het natuurschoon, de wilde dieren en de prachtige steden, zoals Kaapstad zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt een vakantie Zuid Afrika gebruiken om uit te rusten aan de prachtige stranden, maar als backpacker is Zuid Afrika ook ideaal om rond te trekken. Je kan overnachten in luxe hotels, maar ook plekken genoeg om te kamperen in de wilde natuur tussen de wilde dieren. Daarom geven we je vakantie Zuid Afrika tips, zodat je goed voorbereid op weg kunt.

Tips voor een vakantie in Zuid Afrika

Tips voor een vakantie in Zuid Afrika

1. Paspoort en visum
Een van de eerste vakantie Zuid Afrika tips is natuurlijk dat je je paspoort en eventuele visum in orde hebt. Het belangrijkste is dat je je paspoort op tijd aanvraagt en heb je nog een geldig paspoort, let er dan op dat deze nog minstens één maand na vertrek geldig is. Reis je minder dan drie maanden rond in Zuid Afrika dan heb je geen visum nodig. Maar er is zoveel in Zuid Afrika te beleven dat je het gemakkelijk drie maanden of langer kunt volhouden. Zorg dan dat je een visum aanvraagt.

2. Veiligheid
Een veel gehoord argument is dat Zuid Afrika onveilig zou zijn. Zuid Afrika is een druk bezocht vakantieland die jaarlijks door honderdduizenden toeristen bezocht wordt en er gebeurt zelden iets wat een gevaar voor de veiligheid voor toeristen zou moeten inhouden. Wel moet je net als de meeste Europese steden opletten voor beroving. Loop dus nooit open en bloot met je persoonlijke spullen rond en let altijd goed op, als je tussen veel mensen loopt. Ondanks dat je nog zo voorzichtig bent, zit een ongeluk in een kleine hoek. Een reisverzekering aflsuiten is daarom zeker niet onverstandig. Vergelijk voor de reis verschillende reisverzekeringen bij Geld.nl en kies de best passende verzekering voor jouw reis.  Volg in natuurparken altijd de aanwijzingen van de beheerders op, zodat je ook geen gevaar loopt voor wilde dieren.

3. Is Zuid Afrika duur?
Een van de belangrijke tips voor een vakantie in Zuid Afrika is hoeveel geld moet ik meenemen? Neem nooit teveel contant geld mee, want er zijn pinautomaten genoeg. Het hangt ook een beetje af hoe je reist, maar ga uit van een gemiddelde prijs van € 40,- per dag dat je kwijt bent aan eten en excursies. Dit kan per dag verschillen. Creditcards worden over het algemeen overal geaccepteerd en je hebt er ook één nodig, als je een auto wilt huren.

4. Waar kan ik het beste de big 5 spotten?vakantie zuid afrika tips Een vakantie Zuid Afrika kan niet zonder een bezoek aan een natuurpark. Het krugerpark is het bekendste en grootste natuurpark van Zuid Afrika. Maar juist door de grootte van dit park, kun je waarschijnlijk niet de volledige big 5 zien. Je komt wel een eind, maar bezoek ook eens een privé reservaat. Grote kans dat je daar weer andere diersoorten ziet.

5. Seizoen
De laatste vakantie Zuid Afrika tips gaat over welke seizoen is het geschiktst om naar Zuid Afrika te reizen. De seizoenen zijn omgedraaid, dus In de Nederlandse zomer is het winter in Zuid Afrika maar nog steeds met lekkere temperaturen van rond de 20 graden. Eigenlijk kan je het hele jaar door, afhankelijk van jouw wensen.