Reizen met de trein is erg in opmars en kan een reisdoel op zichzelf zijn. Bijzondere treinreizen laten de reiziger comfortabel genieten van een afwisselend landschap en omgeving. Neem als voorbeeld de 7 afwisselende onderstaande treinreizen.

Venice Simplon Orient Express

De Venice Simplon Orient Express tussen Parijs en Istanbul brengt je terug in de sfeer van Agatha Christie. Compleet met vijf sterren restaurant en vintage slaapcabines waan je jezelf een personage uit haar boek ‘Murder on the Orient Express’.

Gletsjer Express

Zwitserland is het domein van de Gletsjer Express tussen de plaatsen Zermatt en St. Moritz. In 7,5 uur verplaatst de trein zich 290 kilometer bergopwaarts door de Zwitserse Alpen. Het adembenemende uitzicht komt extra goed tot zijn recht door de panoramaramen en glazen dak.

Trans Siberië Expres

De Trans Siberië Express staat hoog op de lijstjes van de ware treinliefhebber. De reis van Sint Petersburg naar Vladivostok doorkruist Rusland van West naar Oost. Tijdens de 8 dagen doorkruis je maar liefst 8 tijdszones en maak je kennis met de steden Irkutsk, Ulan-Ude en Khabarovsk. Eindeloze wouden van naaldbomen en het grote Baljkalmeer staan symbool voor het uitgestrekte landschap.

El Chepe

El Chepe in het noorden van Mexico gaat van Los Mochis naar de stad Chihuahua. Het is een van de mooiste reizen ter wereld en rijdt onder anderen door de schilderachtige Copper Canyon, een gebied dat maar liefst 4x groter is als de Gran Canyon. Maar ook groene vlakten en woestijnachtige gebieden worden door El Chepe doorkruist. El Chepe maakt gebruik van 36 bruggen, 87 tunnels en doorkruist de steden Los Mochis, El Fuente en Cerocahui.

Ghan Express

De Australische Ghan Express brengt de reiziger in ruim 50 uur van het zuidelijke Adelaide naar het noordelijke Darwin. Bijna 3000 kilometer spoor door de outback met een stop in Alice Springs, het hart van dit continent. Het verschil in landschap zal je zeker verbazen.

Van Xian naar Tibet

In China kan reiziger vanuit de centraal gelegen stad Xian naar Tibet. Het is de hoogste treinreis ter wereld met een maximale hoogte van 5076 meter. Vanuit de trein is er een prachtig uitzicht over het Quighai meer. Er is keuze tussen zachte en harde stoelen of zachte of harde bedden.

Shongololo Express

De Afrikaanse Shongololo Express begint vanaf de Victoria Falls. Er zijn meerdere routes mogelijk maar de bekendste is wel de reis door 7 verschillende Afrikaanse landen. Namibië, Tanzania, Zambia, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Swaziland en Zuid-Afrika worden in 1 reis bezocht. De reis verloopt in grote luxe en heeft de mogelijkheid om onderweg excursies te volgen.