Iedereen heeft er wel eentje. Die ene reisbestemmming waar je al jaren van droomt, maar die je altijd maar uitstelt omdat je er het geld niet voor hebt. Met deze tips maak je je droom waar en begin je echt te sparen voor die ene droomreis.

  1. Verkoop (of gebruik minder van) je wagen

Het gebruik van een wagen is wat overgewaardeerd. Te makkelijk stappen we in onze auto om boodschappen om de hoek te doen. Terwijl het makkelijk met de fiets kan. Een auto is nochtans een groot deel van je jaarlijks budget als je rekening houdt met de kosten van verzekeringen, brandstof en belastingen.

  1. Bespaar op gsm-kosten

Niet alleen een iPhone kost veel geld, maar ook abonnementen kunnen je al snel enkele tientallen euro’s per maand kosten. Een sim only van Telfort daarentegen is een goedkoop alternatief om hier flink op te besparen. Heb je nog een goed toestel of kun je een tweedehands toestel kopen voor een goede prijs? Dan kun je met een sim only abonnement aanzienlijk besparen.

  1. Bespaar op etentjes en koffie

Ben je iemand die graag wekelijks op restaurant gaat? Of dagelijks bij de Starbucks een koffie gaat halen onderweg naar zijn werk? Dit zijn uitgaven waar je makkelijk zonder kan, en je zal versteld staan hoeveel geld je uitspaart.

  1. Verkoop wat oude spullen

Hoeveel oude spullen liggen niet op je zolder terwijl je ze wellicht nooit meer zal nodig hebben? Door wat oude spullen te verkopen op tweedehandssites los je twee problemen in één keer op. Je spaart geld voor je droomreis en je huis wordt eindelijk wat opgeruimd.

  1. Zoek een extra bijverdienste

Sparen voor je droomreis is niet altijd makkelijk. Een eerste stap is wat in je uitgaven te gaan schrappen, maar dat heeft zijn limiet natuurlijk. Wil je dat je reisbudget wat sneller omhoog gaat, dan kan je ook nog een extra bijverdienste gaan zoeken. Al is dat maar een paar uurtjes in het weekend werken bijvoorbeeld in de horeca.

  1. Maak een boodschappenlijstje en hou je er aan

Ze zeggen wel eens dat naar de supermarkt gaan met honger niet goed is voor je aankopen. Maar zelfs zonder honger zal je al snel enkele impulsieve aankopen in je winkelkarretje hebben liggen. Beter is dus om vooraf een lijstje te maken en je daar aan te houden.

  1. Beperk het uitgaan

Een cinemabezoek of een avondje stappen. Erg leuk, maar het kost je toch redelijk wat geld. Een goedkopere optie is om je vrienden thuis uit te nodigen voor een filmavond.