Ghana is één van de mooiste landen in West-Afrika. Er valt iets te beleven voor elk wat wils. Idyllische stranden, steden met een rijke cultuur in het verleden en afgelegen natuurgebieden met exotisch wild als decor. In deze blog “7 tips voor een rondreis door Ghana” kan je een planning maken om de rondreis succesrijk te maken.

Tip 1: Flaneer op de lokale markten in de hoofdstad Accra

Eén van de rondreis Ghana tips is de bruisende hoofdstad Accra met meer dan twee miljoen inwoners. Het vormt een bont allegaartje van koloniale kastelen, hedendaagse architectuur en levendige markten. Accra wordt omschreven als één van de veiligste hoofdsteden op het Afrikaanse continent. Eén van de grote trekpleisters is de Makola-markt. Hier kan je alles kopen: van verse plaatselijke producten tot lokale ambachten.

Tip 2: Het Kakum National Park, een dicht tropisch regenwoud

Wat zeker niet op je lijst van tips voor een rondreis door Ghana mag ontbreken, is het Kakum National Park. Een tropisch regenwoud, helemaal in het zuiden van Ghana. In het dichtbegroeid bos bivakkeren 40 soorten zoogdieren waaronder bosolifanten, stokstaartjes en bosbuffels. Een wandeling op de Canopy Walkway is een must als je een rondreis door Ghana tips wil respecteren. Deze loopbrug van 350 meter lang hangt op 30 meter boven de grond.

Tip 3: Genieten van een safari in het Mole National Park

Bij een rondreis door Ghana tips hoort uiteraard een safari bij. Het Mole National Park, gelegen in het noordwesten van Ghana, is het grootste natuurpark van het land. Leuen, hyena’s, luipaarden, olifanten of antilopen kunnen je pad passeren. Aanbevolen is een wandelsafari.

Tip 4: Zonnekloppen op Busua Beach

Busua is één van de mooiste stranden die Ghana te bieden heeft. Zonnekloppers komen ruimschoots aan hun trekken, maar het strand staat ook bekend als het surfmekka. In de omgeving zijn er verschillende surfscholen die materiaal verhuren.

Tip 5: Geniet van het uitzicht op Fort St. Jago

Tijdens de rondreis Ghana tips is het panoramisch uitzicht vanaf het Fort St. Jago over de stad Emina iets dat op je netvlies blijft staan. De heuvel werd door Nederlanders als wapenpositie gebruikt om Elmina Castle van de Portugezen te bombarderen.

Tip 6: Het kasteel van St. George beklimmen

St. Georges Castle is één van de meest belangrijke bezienswaardigheden van Ghana. Het werd gebouwd door de Portugezen in 1482 en werd 150 jaar later overgenomen door de Nederlanders. De locatie in Elmina diende meer dan twee eeuwen als hoofdkantoor van de Nederlandse West-Indische compagnie.

Tip 7: Bezoek de oudste Ghanese moskee

De Labaranga-moskee, de oudste moskee van Ghana, is één van de acht moskeeën die het land telt. Deze bedevaartplaats, die wordt gebruikt door de islamitische bevolking, functioneert nog steeds als een centrum van aanbidding.