Een Agriturismo in Toscane bezoeken wordt steeds populairder. Agriturismo betekent letterlijk een boerderij vakantie. Dit klinkt misschien niet zo fantastisch, maar dat is het zeker wel. Vooral in Toscane zijn dit soort vakanties erg populair, de agriturismo’s die je hier kunt bezoeken zijn namelijk fantastisch. Je bent hier dan ook verzekerd van een geweldige vakantie en zal heerlijk tot rust komen. Het is een ware trend en er zijn dan ook steeds meer mensen die een boerderij in Toscane bezoeken. Wij praten je bij en vertellen je wat de voordelen zijn en wat je kunt verwachten. 

Een rustige vakantie

Als je op zoek bent naar een rustige vakantie waar je heerlijk kunt ontspannen, is een agriturismo perfect! Je komt terecht op een prachtige boerderij ( en nee, niet zoals in Nederland), hier zijn een paar kamers voor de gasten bedoeld. Je zit dus niet in een overvol resort met honderden mensen. Het lijkt net alsof je zelf even op het platteland van italië woont. Je dompelt helemaal onder in de cultuur door de gastvrijheid van de eigenaar en de prachtige omgeving. 

Heerlijk eten 

In veel gevallen is de eigenaar van een agriturismo bezig met het verbouwen van olijven, kazen of wijnen. Ze weten hier dan ook wat lekker eten is en dat zul je merken! In veel gevallen zal er een restaurant zijn of wordt het eten standaard al verzorgd. Je kunt dus rekenen op een heerlijk ontbijt, een goede lunch en een fantastisch italiaans diner met geweldige wijnen. Als je houdt van eten zit je hier dus op de juiste plek. Het leuke hiervan is dat veel producten ook nog eens lokaal zijn!

Verschillende agriturismo’s

Of je nu op zoek bent naar een luxe kamer of een hele basic vakantie. Het is allemaal te krijgen als je zoekt naar een agriturismo, er is voor ieder wat wils. Jaren geleden hadden de boeren in italië een zware periode. Hierdoor waren zij genoodzaakt om ruimtes in hun woning te verhuren aan bijvoorbeeld toeristen. Inmiddels zijn sommige italiaanse boerderijen tot luxe vakantieadressen omgetoverd. 

Het is dus duidelijk waarom de agriturismo’s zo populair zijn. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier een keer naar toe te gaan. Als je niet direct je hele vakantie wilt gebruiken voor een agriturismo, kun je er ook voor kiezen om hier een keer een nachtje te logeren. Bijvoorbeeld als je op rondreis bent door italië.