Afrika is bekend vanwege de prachtige natuur en het lekkere weer. Daarnaast zijn er in Afrika ook leuke steden en veel verschillende culturen. Het is dus een erg geschikt continent om te gaan backpacken. Omdat Afrika erg groot is, kun je nooit alles zien in Afrika. Daarom heb ik wat tips voor backpacken in Afrika voor je op een rijtje gezet. Daarnaast zal ik je vertellen welke landen interessant zijn om te bezoeken tijdens het backpacken in Afrika.

Tips voor backpacken in Afrika

Er zijn enorm veel dingen te doen in Afrika, dus welke dingen moet je nou echt bezoeken? Als je van de natuur houdt zijn er in Afrika veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld in veel verschillende Afrikaanse landen op safari gaan. Dit is de ideale manier om de wilde dieren van dichtbij te zien. Ook voor wandelen is Afrika erg geschikt. Als je gaat backpacken in Afrika zijn er erg mooie wandelroutes. Er zijn in Afrika hele mooie bergen en heuvels met adembenemende uitzichten. Wanneer je gaat backpacken in Afrika zijn deze bergen en heuvels erg spectaculaire plaatsen om te wandelen. Bij bekendere bergen en routes zijn vaak ook uitzichtpunten, waardoor je extra goed van het uitzicht kunt genieten. Naast de natuur zijn er in Afrika ook leuke dorpjes en steden. In deze steden zijn verschillende leuke restaurants, hotels en andere bezienswaardigheden. Je kunt gaan voor de bekende toeristische steden of voor de minder bekende Afrikaanse dorpjes. Wanneer je echt geïnteresseerd bent in de cultuur kun je misschien beter voor de laatste optie gaan. Een voorbeeld van een bekende toeristische stad in Afrika is Simon’s Town. In deze stad is een haven, leuke restaurantjes en paar stranden. Er is zelfs een strand waar je pinguïns kunt zien.

Welke landen zijn geschikt voor backpacken in Afrika?

Als je gaat backpacken in Afrika, is één van de belangrijkste vragen: welke landen zijn geschikt voor backpacken in Afrika? Er zijn erg veel verschillende landen geschikt om te backpacken in Afrika.

  • Marokko

backpacken in afrika

Een erg bekend en populair land om te backpacken in Afrika is Marokko. Het land wordt veel bezocht door toeristen omdat het voor toeristen veel te bieden heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie stranden en kun je veel van de natuur zien in Marokko. Een paar bekende hoogtepunten van de natuur in Marokko zijn het Atlasgebergte en de Sahara. Ook voor de mensen die meer van de stad houden is er genoeg te doen in Marokko. De populairste steden zijn Casablanca en Marrakech.

  • Zuid Afrika

tips voor backpacken in Afrika

Een andere populaire bestemming om te backpacken in Afrika is Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika zijn zowel op het gebied van natuur als steden veel bezienswaardigheden. Kaapstad is de bekendste stad in Zuid-Afrika en de stad wordt vaak bezocht door toeristen. Door de vele toeristen zijn er hier leuke toeristische activiteiten; er zijn bijvoorbeeld leuke restaurantjes, mooie stranden en veel winkels. Er zijn voor de natuur-liefhebbers ook Nationale Parken. In deze natuurparken kun je opzoek gaan naar de ‘big-five’. Hieronder vallen de leeuwen, de buffels, de neushoorns, de olifanten en de luipaarden. Eerder beschreven we al 5 handige tips voor een vakantie naar Zuid Afrika.

  • Kenia

welke landen zijn geschikt voor backpacken in Afrika

Tenslotte is ook Kenia een populaire bestemming om te backpacken in Afrika. Dit land in het oosten van Afrika staat vooral om zijn prachtige natuur. Het land heeft naast mooie eilanden en hoge bergen ook mooie meren en stranden. Omdat het veel bezocht wordt door toeristen zijn ook hier verschillende toeristische voorzieningen. Een paar voorbeelden zijn resorts, safari-aanbieders en yoga-voorzieningen.