Mooi, de lente. Eindelijk! Bomen worden groen, de zon breekt vaker en vaker door en mensen zijn weer heerlijk buiten bezig. Maar: er zijn ook keerzijdes. Zo brengt autorijden in dit jaargetijde best enig risico met zich mee. Geen serieuze risico’s, maar wel gevaren die eenvoudig op te lossen zijn.

Tips bij laaghangende zon

Een serieus gevaar – ja, echt! – is de laaghangende zon. Plotseling word je er mee geconfronteerd en zie je helemaal niets meer. Kwestie van geluk of je de vaak kleine periode zonder enig zicht goed doorkomt. Welnu; er zijn tips bij laaghangende zon die risico’s zo goed als uitsluiten. Hoe? Door altijd een zonnebril in je auto te hebben (en te dragen) trotseer je de vervelende gevolgen van de laaghangende zon. En dan het liefst een zonnebril met gepolariseerde glazen. Schitteren en weerkaatsingen van de zon zijn zo kansloos.

In de lijst van tips bij een laaghangende zon staat ook het hebben van schone ruiten hoog genoteerd. Vieze ruiten verergeren de effecten van het laaghangende zonnetje. In dit kader is het goed te weten dat het vaak lijkt of je ramen alleen aan de buitenzijde smerig zijn. Dat is een misvatting. Maak dus ook de binnenkant van de ramen schoon, helemaal als er in je auto gerookt wordt. Nicotineaanslag op de ruiten én een laaghangende zon is een garantie op ongelukken.

Zonnebrand in de auto

De laaghangende zon in de lente is een serieus probleem. Een rode arm (of armen) is weliswaar niet leuk, maar minder ernstig. Rijden in de lente betekent ook in de file staan met lekker weer. En wat doe je dan? Juist, armpje uit het raam, zon er op en een rode, gloeiende arm is het gevolg. De oplossing? Leg in dit seizoen standaard zonnebrand in je auto. Ook het risico op files is groter in de lente, simpelweg omdat meer mensen er op uit gaan. Even een filechecker raadplegen dus voor je in de auto stapt.

Autoverzekering

Alle gekheid op een stokje, het is in alle jaargetijden- met al hun specifieke risico’s- goed een autoverzekering te hebben. Een ongeluk zit in zomer, herfst, lente en winter in een klein hoekje. Via bijvoorbeeld Allsecur sluit je gemakkelijk een goedkope autoverzekering af. Bij Allsecur heb je standaard geen eigen risico, snelle hulp bij schade en kan je je autoverzekering dagelijks wijzigen en opzeggen. Kortom een volledig pakket voor een scherpe prijs. En als klap op de vuurpijl een gratis Kwikfit zomercheck wanneer je in het voorjaar een verzekering afsluit. Gegarandeerd veilig op reis.