Ga eropuit buiten de gebaande paden

Ben jij avontuurlijk, onverschrokken en in voor een uitdaging? Begeef jij je het liefst ver van andere onwetende toeristen? Wil jij juist in contact komen met de lokale bevolking en op een actieve manier kennismaken met het alledaagse leven? Dan zijn de volgende bestemmingen wellicht iets voor jou.

Originele ideeën voor een bijzondere Tanzania ervaring

Het Serengeti NP en de Ngorongoro krater zijn zonder meer adembenemende wildparken. Het is geweldig om wakker te worden bij een felrode zonsopkomst met het geluid van toeterende olifanten op de achtergrond. Kijk ook eens buiten de gebaande paden voor spectaculaire Tanzania reizen. Bezoek bijvoorbeeld een kleiner wildpark voor een kleinschaligere en rustigere safari, zoals het prachtige Ruaha NP. Hier word je nog echt op de natuur teruggeworpen. Kampeer op sprookjesachtige plekken en bereid je voor op persoonlijke ontmoetingen met Afrika’s indrukwekkendste wildlife.

Tanzania is meer dan alleen safari en natuur. Bezoek het kleurrijke Iringa voor een kennismaking met de Masai en ingenieuze handgemaakte souvenirs. Proef de lokale delicatesse, de patatomelet, en beklim de rotsige heuvels voor spectaculaire uitzichten.

Op de fiets door Cuba

Cuba is een geliefde bestemming voor zongenieters, dansers en all-inclusive toeristen. De socialistische eilandstaat heeft echter zoveel meer te bieden. Gooi het over een andere boeg en laat de grootschalige resorts van Varadero links liggen. Maak in plaats daarvan een fietstocht door de tabaksplantages van West-Cuba, langs de kalkstenenbergen bij Pinar del Rio en over de ruige kustwegen. Slaap in Casa Particulares, ofwel Bed & Breakfasts voor idyllische veranda’s, heerlijk huisgemaakt eten en nieuwe vriendschappen. Vergeet niet de dansvloer op te gaan en een paar woorden Spaans te leren om jouw verblijf op Cuba echt compleet te maken.

Een alternatief voor peperdure reizen door Argentinië

Dacht jij altijd dat Argentinië reizen niets voor jou waren, omdat het bloedmooie Patagonië nagenoeg onbetaalbaar is? Dan is hier de oplossing. Bezoek juist het Noorden in plaats van het Zuiden van dit ongelofelijk gevarieerde land. Huur een auto in Salta en kampeer tussen de rode bergen van Jujuy. Enthousiasmeer je vrienden, zodat je de kosten kan delen en maak gebruik van couchsurfing voor avontuurlijke overnachtingsplekken. Zo’n roadtrip is tevens goed te combineren met een meerlandenreis door Chili en Bolivia.

Ga paardrijden in de Ethiopische Bale Mountains

Je hoeft geen paardenfan te zijn om hier de tijd van je leven te hebben. Verken dit reusachtige gebergte onder begeleiding van deskundige inwoners en hun paarden. Kampeer tussen de inheemse wolven, aanschouw het alpine landschap vanaf je paard en warm jezelf aan stomende injeera pannenkoeken op kampvuurtjes in houten berghutten. Reis naar Dinsho, een klein plaatsje bij de toegangspoort tot het National Park en regel jouw avontuur voor een spotprijs.