Backpack tips voor Marokko zijn handig voor iedere backpacker. Wanneer men naar Marokko afreist is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Lees hier handige tips voor backpacken in Marokko. Een backpack-vakantie in Marokko kan al heel erg goedkoop. Dit is helemaal afhankelijk van de persoonlijke wensen. De prijzen zijn in Marokko helemaal niet duur. Het eten en drinken en openbaar vervoer is een heel stuk goedkoper als hier het geval is. Een vliegticket echter is een dure uitgave. Vergelijk de verschillende vliegtickets zo goed mogelijk. Dit kan een hoop geld besparen. Houd rekening met de periode van de Ramadan. Dit is de goedkoopste tijd om een vliegticket te boeken. Winkels en restaurants zijn dan slechts beperkt geopend. Let goed op dat de zorgpremie zorg in het buitenland vergoedt. Het is absoluut noodzakelijk om medisch verzorgd te kunnen worden in Marokko. Ziek worden of een ongeluk kan de beste overkomen. Vergeet dus niet om de dekking van de zorgverzekering te controleren.

Leer een beetje Marokkaans praten! Het is belangrijk om de Marokkaanse gedeeltelijk te beheersen. De meeste Marokkanen spreken alleen Marokkaans en Frans. De Frans taal komt nog van de tijd dat Marokko een kolonie van Frankrijk was. Ze vinden het erg prettig als je jezelf een beetje verstaanbaar kan maken in het Marokkaans. Wellicht zijn ze eerder je te helpen wanneer je probeert in hun taal te praten. Het maakt niet uit als je het niet goed beheerst. De meeste basis zinnen kan je gemakkelijk uit het hoofd leren. Marokkanen zijn heel gastvrije mensen. Praat nooit negatief over de koran of de koning. Marokkanen hechten vaak hoge waarde aan geloof en oude tradities. Wist je dat veel juweliers onbemand achterblijven tijdens het gebed? Niemand haalt het in zijn hoofd iets te stelen. De straffen zijn hier namelijk niet mals.

Ben voorbereid! Opdringerige mensen of politieagenten die je geld afhandig willen maken komen hier vaak voor. Veel mensen leven hier in armoede en zodoende zijn ze genoodzaakte een nieuwe manier van inkomen te zoeken. Corruptie en bedelen is hier helaas aan de orde van de dag. Wanneer je aangehouden wordt is het normaal een klein bedrag te betalen. Dit is voor de betreffende ambtenaar en een kleine aanvulling op het lage loon. Backpack tips voor Marokko zijn er genoeg. Ga zo goed voorbereid mogelijk op pad. Lees jezelf in over de cultuur en gebruiken. Het is belangrijk om goed met de mensen om te kunnen gaan tijdens de rondreis. Backpack tips Marokko zijn voor iedereen geschikt. Denk niet dat je geen backpack tips Marokko nodig hebt. Tips voor backpacken in Marokko kan iedereen goed gebruiken.