Backpacken in Turkije

Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij het woord backpacken, maar Turkije is zeker een geschikte locatie voor backpackers.

De Highlights van Turkije zijn:

>Ankara
Dit is de hoofdstad van Turkije en daarnaast ook het handelscentrum van het land. Je kan hier mooie trekpleisters bezoeken, zoals de oude citadel, de Arslanhana Carnii Moskee en het museum van Anatolische beschavingen.

>Istanbul
Istanbul is een grote en bruisende stad, een bezoek aan de Blauwe Moskee, de Galatabrug en het Topkapi Paleis mogen niet ontbreken bij een bezoek aan deze stad.

>Cappadocië
Dit gebied is bekend door het turflandschap dat is ontstaan door vulkaanuitbarstingen. De natuur is in deze streek prachtig, je vindt hier onder andere grotwoningen en turfsteenkogels.

>Tuz Gölü
Tuz Gölü mag ook zeker niet ontbreken bij een reis door Turkije. Tuz Gölü een heel groot zoutmeer. Het gebied is zo’n 1500 km2 en het water is erg zout.

>Efeze
Dit is een verlaten stad en erg populair bij toeristen. Vroeger was Efeze een haven- en handelsstad. Je vindt hier nu bouwwerken van de oudheid en archeologische opgravingen.

Je weet nu welke plekken je zeker moet bezoeken als je gaat backpacken door Turkije, er zijn veel backpacker bestemmingen in Turkije. Nu volgt er wat handige informatie over onder andere het visum, de beste reistijd en vervoer.

Handige informatie voor het backpacken in Turkije:

– Beste reistijd
De beste reistijd is van maart tot en met oktober, in deze periode valt de minste regen en zijn de temperaturen aangenaam. Buiten deze maanden kan je ook goed reizen, alleen is er kans dat het dan wat minder mooi weer is.

– Visum
Iedereen die Turkije bezoekt heeft een visum nodig, dit visum moet je online aanvragen. Het visum is 180 dagen geldig, maar je mag maar 90 dagen achtereenvolgend in Turkije zijn. Vraag je visum minstens 3 weken voor vertrek aan.

– Vaccinaties
Het is aanbevolen om de vaccinaties voor DTP en Hepatitis A te nemen. In sommige gebieden kan malaria voorkomen, vraag hiernaar tijdens het spreekuur van de GGD. De inentingen zijn niet verplicht, maar worden wel aanbevolen.

– Vervoer
In Turkije kan je goed reizen met het openbaar vervoer, bussen zijn vaak erg goedkoop en ook nog eens comfortabel. De meeste bussen hebben ook wifi en soms zelfs LCD schermen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een binnenlandse vlucht met een budget maatschappij, dit is vaak wel net iets duurder dan de bus.

– Inpaklijst
Zorg ervoor dat je goede schoenen bij je hebt en dat deze ook al ingelopen zijn. Verder heb je natuurlijk je toilettas nodig en kleding. Vergeet ook niet om zonnebrand mee te nemen en een kopie van je reisverzekering.

– Kosten
Een vliegticket naar Turkije is natuurlijk het duurste, je betaald ongeveer 200 tot 400 euro voor een retourtje. De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van of je in het hoogseizoen of laagseizoen vliegt. Het gemiddelde budget per dag is zo’n 30 tot 40 euro voor een echte budget backpacker. Voor de backpacker die graag iets luxer leeft moet je denken aan een budget tussen de 40 en 50 euro per dag. Als je een klein budget hebt kan je dus zeker backpacken in Turkije.

Extra highlights van Turkije

Als je Turkije bezoekt zijn er een paar dingen die niet mogen ontbreken aan je ervaring.

> Eten en drinken
Als je gaat backpacken door Turkije zijn er bepaalde gerechten doe je moet proeven voordat je weer naar huis gaat:
Baklava (een zoet gebakje met bladerdeeg)
kebab (gekruid vlees)
Dolma (Gevulde wijnbladeren)
Köfte (lekker gekruide gehaktballetjes)
Halva (lijkt op nougat)

> Plekken die niet mogen ontbreken als je gaat backpacken in Turkije zijn:
De Egeïsche zee, de Turkse Riviera, Antalya, de Pamukkale en de amukkale.

Backpacken door Turkije

Backpacken door Turkije is een geweldige ervaring, geniet van de cultuur, het eten en de mooie bezienswaardigheden.
Een mogelijke route die je kunt nemen door Turkije:
Begin in Istanbul, waarschijnlijk vlieg je vanaf Nederland naar Istanbul en daarom is dit de perfecte plek om je reis te beginnen. Daarna kun je Bursa, Izmir, Bodrum en Marmaris bezoeken. Reis daarna naar Ankara als laatste sluit je de reis af in Capadocië. Backpacken in Turkije is op dit moment nog niet heel populair, maar daar zal in de toekomst zeker snel verandering in komen.