Backpacken in Cambodja is een van die reizen die hoog op het verlanglijstje staat bij vele jongeren. Niet alleen is Zuidoost-Azië goedkoop om rond te reizen maar de vele bezienswaardigheden van Cambodja zorgen er ook voor dat je je zeker niet zal vervelen tijdens je verblijf. Heb je nog inspiratie nodig voor je volgende backpack trip, dan zetten we hier even de leukste bezienswaardigheden Cambodja op een rijtje.

Top 8 bezienswaardigheden Cambodja

Angkor Wat

Natuurlijk staat dit helemaal bovenaan de lijst van bezienswaardigheden Cambodja. Ondanks het feit dat het erg toeristisch is geworden, is Angkor Wat nog steeds een niet te missen bezienswaardigheid. De beste uitvalsbasis om de zonsopgang boven het tempelcomplex te zien is Siem Reap. Ongetwijfeld is de zonsopgang een magische ervaring. Wees er zeker vroeg bij om een goede plaats te vinden, want je zal zeker niet de enige ter plaatse zijn.

Koh Rong

Koh Rong is een slaperig bounty eiland waar je kan genieten van enkele drankjes in een beach bar terwijl de jungle net iets verderop ligt. Het is tevens ook een van de beste plaatsen om plankton ’s nachts te zien oplichten. Wandel bij duisternis naar de oever en ga ongeveer een meter diep in het water. Zodra je het water in beweging brengt, zal je het plankton blauw zien oplichten. De meest dappere avonturiers kunnen zich zelfs wagen aan een nachtelijke snorkeltocht. Deze belevenis levert je heel wat leuke verhalen tijdens het backpacken in Cambodja.

Kep National Park

Kep is beroemd omwille van de vele gerechten met krab. Eens je helemaal vol zit en nodig wat calorieën wil verbranden kan je dit doen door te gaan wandelen in het Kep National Park. Hier slingert een pad van acht kilometer zich door een dik begroeide tropische jungle waar je tal van tempels en uitkijkpunten zal aantreffen. Deze geven je een panoramisch zicht op de weinige dorpen, de jungle zelf en dat tot aan de zee. Voor de actieve backpacker is dit nationale park een van de niet te missen bezienswaardigheden van Cambodja.

Kardemombergen

In Cambodja vind je ook het Kardemomgebergte (of Cardamomgebergte), een van de andere niet te missen bezienswaardigheden Cambodja. Wie echt wil backpacken in Cambodja, moet wat tijd hebben gespendeerd in dit grootste overgebleven regenwoud in Zuidoost-Azië. De laatste decennia is de jungle hier flink geslonken door illegale boomkap, maar tegenwoordig worden grote inspanningen geleverd om dit tegen te gaan en het wildlife te beschermen. Je kunt er onder meer deelnemen aan een trekking en wie weet kom je wel oog in oog te staan met enge insecten, slangen of spinnen.

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja Phnom Penh is wellicht het beginpunt als je gaat backpacken in Cambodja. De stad is tegelijk ook een perfect voorbeeld van een typische Aziatische stad. Fascinerend, broeiend en druk. In de stad vind je ook tal van verwijzingen naar een gewelddadig verleden. Wil je eerder genieten van de prachtige skyline, bezoek dan de skybar van de een van de grote vijfsterrenhotels.

Mondulkiri Project

Wie van dieren houdt, zal ook deze bezienswaardigheden van Cambodja niet willen missen. In dit olifantenreservaat kun je deze enorm indrukwekkend dieren van dichtbij bewonderen. Hier tonen ze tegelijk ook hoe ze de olifanten beschermen en verzorgen. Zelf kan je ook een wandeling met olifanten door de jungle maken en ze vergezellen als ze een bad nemen.

Killing Fields

De Killing Fields behoren tot de grootste bezienswaardigheden van Cambodja en verwijzen naar het gewelddadige verleden van het land. Hier vonden duizenden mensen de dood nadat ze door de Rode Kmer in werkkampen werden gestopt. Deze site bevindt zich op zo’n 14 kilometer van de hoofdstad Phnom Penh. Een vergelijkbare site zijn de Killing Caves van Phnom Sampeau waar duizenden hun dood tegemoet stortten nadat ze naar beneden werden gegooid door de Rode Kmer.

Tonlé Sap

In deze lijst van bezienswaardigheden Cambodja hoort ook het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azie. De grootte van het meer is afhankelijk van het seizoen. Tijdens het droogseizoen (november tot mei) staat het meer bijna droog, terwijl tijdens de rest van het jaar je hier een gigantisch meer vindt. Zo groot dat het zelfs 7,5 procent van het landoppervlakte inneemt.