5 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens het backpacken in Colombia

Colombia is de laatste tijd vooral bekend geworden door de Netflix serie ‘Narcos‘. Naast het feit dat dit Zuid-Amerikaanse land inderdaad een lange geschiedenis heeft met Pablo Escobar en drugskartels, heeft Colombia heel veel moois te bieden. Het is ook niet overal zo gevaarlijk als je denkt en daardoor is het een ideaal land voor backpackers. Er is een mix van indrukwekkende natuur, historische steden en avontuur. Dit maakt backpacken in colombia heel aantrekkelijk. In dit artikel lees je welke vijf bezienswaardigheden in Colombia je gezien moet hebben!

1 Bogotá

Als je gaat backpacken in Colombia kun je ontzettend veel verschillende routes kiezen. Het meest logische is wel dat je begint vanuit de hoofdstad Bogotá. Deze grote stad ligt op 2600 meter hoogte en er wonen meer dan 8 miljoen mensen. Bezoek vooral de wijk El Candalaria, waar veel backpackers te vinden zijn. Je kunt hier stappen, musea bezoeken en een kabeltreintje nemen voor een prachtig uitzicht over de stad. Vergeet ook vooral niet mee te doen aan een graffiti tour. De graffiti van Bogotá is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Colombia. De vele afbeeldingen vertellen een verhaal uit de geschiedenis en cultuur van het land.

2 Backpacken in Colombia? Ga paragliden in Medellin

Een andere stad die je niet mag overslaan tijdens je reis is Medellin. Vroeger was deze stad vooral bekend om Pablo Escobar en drugskartels, nu heeft deze stad een heel ander imago gekregen. Hip, gezellig en veelzijdig. Je kunt hier allerlei leuke dingen doen. Bezoek er de populaire wijk El Poblado, waar je cocktails kunt drinken en veel vegetarische eettentjes hebt. Iets wat je als avontuurlijke backpacker ook niet mag overslaan, is een rondje paragliding aan de rand van Medellin. Je hebt op deze manier een onvergetelijke ervaring én een fantastisch uitzicht over de bergen en de stad.

3 Guatapé

Als je op Google zoekt naar ‘Colombia bezienswaardigheden’, dan zul je zien dat het stadje Guatapé vrijwel overal wordt genoemd. Deze stad ligt op 2 uur rijden van Medellin en is een aanrader wanneer je daar in de buurt bent. Het staat bekend om de vele gekleurde huisjes die er te vinden zijn. Ieder huis heeft een andere kleur en het is dus een ideale plek om veel mooie foto’s te maken. Verder kun je in Guatapé ‘El Peñol’ beklimmen. Dit is een vulkanische rots die je kunt beklimmen. Het zijn wel 740 treden, maar als je het ervoor over hebt, dan wordt je beloond met een heel indrukwekkend uitzicht over meren en groene heuvels.

4 Ciudad Perdida

Een andere bezienswaardigheid in Colombia (Colombia bezienswaardigheden) die je niet mag missen is de Ciudad Perdida. Deze ‘Verloren Stad’ is het Colombiaanse oudere broertje van Machu Picchu en ligt op ongeveer 1200 meter hoogte in de bergen van Santa Marta. Deze stad werd rond 650 na Christus gebouwd door de Tayrona indianen. De Ciudad Perdida is minder toeristisch en dus rustiger dan Machu Picchu, maar zeker niet minder indrukwekkend. Wel is het net zo’n pittige tocht die je moet afleggen om deze ruïnes te bereiken. In totaal moet er 44 kilometer worden gewandeld en 1100 traptreden worden bestegen. Onderweg slaap je in tentjes en is er geen elektriciteit of wifi. De heen- en terugreis duren ongeveer vier of vijf dagen, afhankelijk van het tempo waarvoor je kiest. Onderweg ga je door dichtbegroeide wildernis en kom je langs meren, watervallen en bergkliffen. Al met al één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden Colombia.

5 Valle de Cocora en Salento

Één van de andere mooiste bezienswaardigheden in Colombia is de Cocoravallei. In dit unieke natuurgebied vind je palmbomen van wel 60 meter hoog die behoren tot de hoogste ter wereld. De vallei ligt op 1800 tot 2400 meter hoogte en de uitzichten over al het groen is heel indrukwekkend. Het beste kun je dit natuurgebied bereiken via het dorpje Salento. Deze plek is bekend geworden om de koffieplantages en het dorpje leeft vooral van de toeristen. Vergeet hier niet de goede koffie te proberen in één van de barretjes. Op het centrale plein verzamelen altijd de jeeps die je naar het startpunt van de wandeling naar de Valle de Cocora brengen. De wandeling is best pittig, maar zeker de moeite waard. Het beste kun je ervoor kiezen al vroeg op pad te gaan. De wandeltocht naar de vallei duurt ongeveer zes uur en aan het eind van de dag wordt het vaak wat mistig door de luchtvochtigheid. Vroeger op de dag valt dat nog mee en heb je een beter uitzicht als je eenmaal bent aangekomen.

Natuurlijk is er nog heel veel meer te zien en doen in Colombia. In ieder geval ben je met deze 5 bezienswaardigheden Colombia ervan verzekerd dat je de belangrijkste in ieder geval niet overslaat als je gaat backpacken in colombia!