Van plan om een trekking te maken? Zorg dat je goed voorbereid bent en met een goede uitrusting op pad vertrekt. Trendsandtravel.nl helpt je met deze lijst van de trekking essentials, zodat je onbezorgd te voet de wereld kan verkennen.

Rugzak

Klinkt nogal logisch, maar een goed zittende rugzak is het belangrijkste wat je mee dient te nemen. Neem geen genoegen met een afdankertje van een vriend of vriendin, maar bezoek nog even snel kampeerwereld.nl zodat je een goed passende rugzak hebt. In de kampeerwinkel zullen ze je ongetwijfeld kunnen helpen met welke rugzak bij jou past. Vergeet niet dat het net dit is wat je iedere dag op je rug zal moeten dragen.

tent

Lichtgewicht tent

In de outdoorzaak bij jou in de buurt zal je ongetwijfeld een groot assortiment aan lichtgewicht tenten vinden. En anders is er altijd nog de zoektocht online. Het gewicht van je rugzak speelt een cruciale rol bij een trekking en dus is het erg belangrijk om een lichtgewicht tent te kiezen. Probeer voor een 1- of 2-persoonstent zeker niet de grens van 3,5 kilogram te overschrijden.

Mummy slaapzak

Naast lichtgewicht tenten, heb je uiteraard ook nog een mummy slaapzak nodig. Ga niet voor de goedkoopste slaapzak, maar kijk naar wat je nodig hebt. Trek je rond in tropische bestemming, dan zal je comforttemperatuur al wat lager mogen liggen. Voor een trekking in de bergen of tijdens de winter let je er beter op dat de comforttemperatuur onder het vriespunt ligt.

Slaapmat

Een goede slaapmat zorgt er niet alleen voor dat je comfortabel ligt, maar ook dat je geisoleerd ligt van de koude ondergrond. Thermarest biedt een groot assortiment aan zelf-opblazende slaapmatjes die erg licht en compact op te bergen zijn. Ideaal dus voor trekking.

trekking gear

Stevige wandelschoenen

Hoe comfortabel je effectief gaat wandelen hangt af van je fysieke voorbereiding en je materiaal. Net daarom is een paar stevige wandelschoenen onmisbaar in je trekking uitrusting. Zorg dat deze goed zitten en zijn ingewandeld vooraleer je er een grote trekking mee doet.

Kookgerief

Niets geeft een betere boost aan het moreel dan een lekkere warme maaltijd na een zware stapdag. Je zal niet altijd de luxe ondervinden van te kunnen overnachten dicht bij een dorp of hostel. Vaak zal je dus zelf je maaltijden moeten koken. Maar geloof ons vrij dat een heerlijke maaltijd klaarmaken bij een fantastisch uitzicht behoort tot de beste ervaringen die je zal hebben tijdens je trekking.