In het zuiden van Spanje ligt Granada, een betoverend mooie regio vol gastronomie en cultuur. Deze trekpleister is de laatste jaren steeds populairder geworden bij toeristen van alle plekken en leeftijden en het is niet moeilijk te zien waarom. Bekend dichter Francisco de Icaza schreef dan ook: “Geef een aalmoes, vrouw, want er is in het leven geen ergere straf dan een blinde te zijn in Granada.”
granada

Granada

De hoofdstad zelf is verwrongen van geschiedenis en cultuur. Deze stad is dan ook zeer populair bij bezoekers. Zo is er de oude Arabische wijk El Albaicín, waar men veel bezienswaardigheden terugvind. Wandel door de zonovergoten straten en geniet van de eeuwen oude architectuur rond je heen. In deze wijk heeft men een uitstekend uitzicht op Alhambra. Verder kan je er een bezoek brengen aan de Marokkaanse markt, Calle Caldería, om te proeven van de lokale keuken of een leuk aandenken te kopen.

Alhambra

Alhambra zelf is ook zeker een bezoek waardig, eveneens bekend onder de naam ‘het rode paleis’. Het middeleeuws fort ligt op een heuvel en kijkt daarmee prachtig uit over het landschap. Maar vooral binnen is het een verbazing qua inrichting en decoratie, met invloeden van veel verschillende kunststromingen.

Sierra Nevada

Om de wonderen van de natuur te aanschouwen kan men de Sierra Nevada bezoeken. Dit gebergte telt wel 16 toppen die hoger dan 3000 meter zijn en is daarmee het hoogste gebergte ter wereld na de Alpen. In de winter wordt er veel geskied op deze berg, maar ook in de zomer is het een heerlijke plek om te bezoeken.

Gaudix

Zoek je liever de schaduw op? Dat kan in Gaudix. Hier kan je de lokale grotwoningen bezoeken, huizen die gebouwd zijn in de grotten van het gebergte. Barrio de Santiago, zoals deze wijk noemt, bied een mooie wandeling doorheen deze wel heel vreemde architectuur. Deze buurt ligt tevens maar 50 km verwijderd van de hoofdstad.

Granada heeft nog veel meer magnifieke locaties om de ontdekken. Van de haast tropische kust tot het hoogste gebergte van Spanje, deze provincie is echt het bezoeken waard.