Ben je op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming? Denk dan eens aan Georgië, een klein land aan de oostgrens van Turkije waar vrijwel geen Westerse toeristen komen. Georgië is nog vrij onbekend, maar dit kleine landje heeft ontzettend veel te bieden. De bezienswaardigheden Georgië zijn zeer divers en prachtig. Lees hieronder wat je allemaal kunt doen. 

Het prachtige land Georgië

Georgië is een klein land in Oost-Europa met als hoofdstad Tbilisi. Het land grenst aan Turkije, Rusland, Azerbeidzjan, Armenië en de Zwarte Zee. Zowel de Grote als de Kleine Kaukasus zijn prachtige gebergten die zeker horen tot de mooiste bezienswaardigheden Georgië. Er zijn verschillende klimaten in Georgië, door de variatie van land, bergen en zee. Op sommige plekken is er een subtropisch klimaat, terwijl het op andere plekken veel regent. Er wonen ongeveer 4,5 miljoen mensen in Georgië, die voornamelijk bekend staan als zeer vriendelijk en gastvrij. 

De hoofdstad Tbilisi

Een aantal mooie bezienswaardigheden van Georgië vind je in de Tbilisi. Er is veel geschiedenis terug te vinden in de stad, met een kruising tussen Perzische invloed en Sovjet invloed. Tbilisi is een combinatie van oudheid en moderne bouwwerken. Drink echte Georgische wijn op het terras en ontdek de Turkse wijk met de vele badhuizen. Een andere bezienswaardigheid in Georgië zijn de kathedralen in Tbilisi. Bezoek de Kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilisi, een Georgisch-Orthodoxe kerk gebouwd in 1995. Houd je meer van oudheid? Bezoek dan de Svetitskhoveli Kathedraal, een kerk die gebouwd is in de 4e eeuw. Iets wat je absoluut niet mag missen is Narikala, een kasteel uit de vierde eeuw. Sluit Tbilisi af met een bezoekje aan de Bridge of Peace, een hypermoderne brug over de Kura rivier. 

Batumi

Batumi

Na Tbilisi is het tijd voor de volgende stad, Batumi. Net als Tbilisi bevat deze stad veel bezienswaardigheden in Georgië. Ga met een kabelbaan over de stad en bezoek de botanische tuinen. Andere bezienswaardigheden Georgië in Tbilisi zijn de alfabetische toren en het bewegende standbeeld van Ali & Nino. Ook hier is een van de bezienswaardigheden van Georgië een kathedraal. Bezoek de Batumi Kathedraal of the Mother of God, een gotisch bouwwerk uit de 19e eeuw. Sluit je bezoek aan Batumi af met een rustig middagje bij een van de meren of parken in de stad. 

Kaukasus gebergte

Bezienswaardigheden van Georgië

Naast de twee steden zijn er op het platteland nog veel meer bezienswaardigheden in Georgië. Bezoek het Kaukasus gebergte en geniet van de natuur. Beklim de hoogste berg in Europa, de Elbrus berg in het noorden en bezoek de Kazbek vulkaan. Bezoek de Koruldi meren, waar je wandelroutes kunt lopen met een adembenemend uitzicht over de bergen. Ga je in de winter de bezienswaardigheden van Georgië bekijken? Dan is het noorden de perfecte plek voor wintersport. Zomers kun je in het noorden paragliden in de bergen. 

Kazbek vulkaan

Beste tijd om Georgië te bezoeken

Wat is nu de beste tijd in het jaar om Georgië te bezoeken? Door de verschillende klimaten verschilt het weer per plek. In de bergen is het in de winter erg koud en op andere plekken is het extreem warm in de zomer, soms wel 40 graden. Kies er daarom voor om buiten de zomer- en wintermaanden de bezienswaardigheden van Georgië te bezoeken. De beste maanden zijn april, mei, september of oktober. Hiermee vermijd je de extreme temperaturen en kun je zonder zorgen genieten van Georgië. 

Niet missen: Georgische wijn

Iets wat je zeker moet proberen als je in Georgië bent, is de wijn. Georgië is een van de eerste landen waar wijn geproduceerd werd, rond 6000 voor Christus. Wijn is belangrijk in Georgië. Het wordt bewust gedronken, het liefste met een passende maaltijd erbij en onder het genot van familie en vrienden. Een van de bezienswaardigheden in Georgië die je moet bezoeken is dan ook wel de wijngaarden langs de Mtkvari rivier. Doe een wijnproeverij en kies zelf welke wijn je het lekkerst vindt. 

Is Georgië veilig?

Met de vele bezienswaardigheden in Georgië sta je natuurlijk te popelen om je reis te boeken. 10 jaar geleden was Georgië een onrustig gebied door de oorlog in omringende landen. Sindsdien is het echter een stuk rustiger geworden en je hoeft je dan ook zeker geen zorgen te maken over je veiligheid. Kijk wel uit met de regio Zuid-Ossetië, hier bewaken de Russen de grens streng. Zolang je geen gekke dingen doet en door heuvels en bergen gaat dwalen kun je zonder zorgen op reis naar Georgië.