Even er heerlijk op uit? Dat is altijd een goed idee. We leven tegenwoordig namelijk in een drukke samenleving en dan kan het aan te raden zijn om af en toe even te ontspannen. Op vakantie gaan naar een leuke plek waar veel te bevelen is, is een goede manier om van die stress af te komen. Een leuke plek om heen te gaan is Istrië. Dit is een schiereiland in de Adriatische Zee. Het wordt gezien als een van de grootste schiereilanden, dus dat betekent dus ook dat er daar zeer veel te beleven is. Leuk om eens heen te gaan met je familie, vrienden of natuurlijk alleen. Maar waar moet je dan heen op dit fantastische Schiereiland? vraag je je ongetwijfeld af. Dat kan natuurlijk lastig zijn, daarom in dit artikel een lijst met de mooiste bezienswaardigheden in Istrië.

Top 5 bezienswaardigheden Istrië

1. De mooiste plekken in Istrië: Brijuni Nationaal park

Ben je een liefhebber van prachtige natuur? In dat geval kan het aan te raden zijn om eens een bezoekje te brengen aan het Brijuni Nationaal park. Dit park is prachtig vormgegeven en is dan ook een lust voor het oog. Op afstand ziet het park er al zeer mooi uit, maar als je het park bezoekt zul je echt versteld staan van al het pracht en praal. Er is daar namelijk een safaripark. Daar zijn prachtige dieren te zien die je nooit in Nederland tegen zult komen! Voor de dierenliefhebbers is het dus aan te raden om daar eens heen te gaan. Maar ook voor de cultuurliefhebbers is er genoeg te beleven. Het park is namelijk voorzien van veel bezienswaardigheden die historisch van aard zijn. Het park behoort dus echt bij de mooiste plekken van Istrië.

2. Eufrasiusbasiliek in Porec

Ben je geïnteresseerd in religie en alles wat daar bij komt kijken? In dat geval kan het aan te raden zijn om een bezoek te brengen aan de Eufrasiusbasiliek in Porec. Laat je daar eindeloos verbluffen door alle prachtige kunstwerken en de schitterende architectuur. Niet alleen is het hartstikke leuk om te bekijken, maar je steekt er bovendien ook nog eens heel veel van op! Zo sla je twee vliegen in één klap en dat is natuurlijk niet onbelangrijk. Wat is er nou leuker dan een vakantie waar je ook nog veel van kan bijleren? Volgens velen behoort deze basiliek tot de mooiste plekken in Istrië.

3. Het amfitheater van Pula: bezienswaardigheden in Istrië

Voor echt spektakel is het aan te raden om eens een bezoek te brengen aan het amfitheater van Pula. Dit theater is al een paar duizend jaar oud en kent dus een lange geschiedenis. Hij is gebouwd in het Romeinse tijdperk en diende als entertainment voor de bevolking. Zo werden er vroeger veel gladiatorengevechten en dergelijke gehouden. Dat is nu natuurlijk niet meer zo, maar af en toe worden er nog wel optredens gegeven die connectie hebben met de vroegere tijden. Niet alleen kun je het prachtige amfitheater bewonderen, maar je kunt ook nog eens genieten van mooie evenementen.

4. Havenstadje Umag

Op een vakantie is het vaak leuk om eens lekker te gaan wandelen. Dit is goed voor je benen, maar je kunt dan ook ideaal de omgeving opnemen. Het is vaak leuker dan een auto of een fiets, omdat je dan een stuk sneller gaat en minder kunt genieten van de omgeving. Een leuk plekje om eens doorheen te wandelen is het Havenstadje Umag. Dit is een heel pittoresk stadje dat dichtbij de zee is gevestigd. Dit is een leuke plek om eens kennis te maken met de lokale bevolking. Maar je kunt er ook veel kennis op doen van de heerlijke gerechten aldaar. De plek staat namelijk echt bekend om zijn specialiteiten wat betreft vis. Een keer wat variatie in eten is natuurlijk altijd voordelig. Op die manier kun je je smaakpapillen echt laten genieten!

5. Baredine grotten: Istrië bezienswaardigheden

Over straat lopen kan natuurlijk leuk zijn, maar soms is het nog leuker om mooie grotten te gaan bewonderen. In Istrië heb je de zogenaamde Baredine grotten. Dit zijn hele speciale grotten die je echt eens gezien moet hebben. De grotten zijn helemaal verlicht en is er heel veel te bezichtigen. Vaak is het ook mogelijk om er een rondleiding te krijgen en dat is natuurlijk ook niet verkeerd. Zo doe je meer ervaring op wat betreft de historie van de grotten. Nieuwe kennis opdoen is natuurlijk altijd leuk.

Er is kortom genoeg te beleven in Istrië. Dit is nog maar een topje van de ijsberg. Geniet bijvoorbeeld ook van het prachtige water aan de hand van een leuke boottocht of iets dergelijks.