Kamperen bestaat al decennia lang. Jarenlang lijkt het allemaal hetzelfde te gaan, maar toch zijn er constant veranderingen gaande. Zo ook anno 2018 zijn er weer nieuwe trends ontstaan, zoals een heuse boomhut vakantie. Deze nieuwe vorm van kamperen draait om (natuur)beleving, luxe en ook de vrijheid om te doen wat je wilt. Het wordt beschouwd als alternatief voor een hotel of appartement, maar dan met meer vrijheid én natuurbeleving.

boomhut vakantie

Boomhut vakantie nieuwe trend

Velen van ons zullen bij boomhutten terugdenken aan hun jeugd. Kinderen die met boomstronken en oude planken hun eigen hut bouwden. Het liefst zo hoog mogelijk natuurlijk, om vervolgens af te spreken met vriendjes en vriendinnetjes. Deze kinderdroom wordt nu in een comfortabele en luxe variant werkelijkheid. Een boomhut overnachting als vakantie! Tegenwoordig is het overnachten in een boomhut een opkomende trend, ook wel ’treehouse camping’ genoemd. Hoe bijzonder is het wanneer je met je kinderen, of gewoon romantisch met z’n tweeën, tussen de bomen verstopt zit. Een boomhut overnachting is met recht een unieke belevenis in de natuur.

boomhut overnachting

Boomhut overnachting Nederland

In Nederland zijn verschillende campings waar je kan slapen in een boomhut. In eigen land zijn boomhut vakanties echter nog wel vrij schaars, maar een boomhut overnachting wordt wel steeds populairder. De boomhutten liggen midden in de groene natuur en zijn ook zeer geschikt voor de kleine kids. Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om te midden in de natuur te overnachten in een boomhut? Of wil je jouw kinderen op een ludieke manier verrassen met een boomhut overnachting? Boek dan een boomhut vakantie. Overnachten in een boomhut, even ergens anders, maar toch ook weer dichtbij huis!

boomhut overnachtingen

Boomhut overnachtingen wereldwijd

Droom je van een boomhut vakantie ver buiten Nederland? Ook dat kan! Zo vind je treehouses in de bossen van het Amerikaanse Texas, maar ook in de tropen van Sri Lanka kun je overnachten in een boomhut. Is dat toch net even wat te ver weg? Neem dan bijvoorbeeld Frankrijk, waar je vele verschillende boomhut overnachtingen kunt boeken. Voor de échte avonturiers zijn hier zelfs boomhutten op zo’n 18m hoogte!

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Wil je nu eens op een originele manier slapen? Boek dan eens een boomhut vakantie. Er zijn schitterende boomhutten op diverse mooie Europese bestemmingen. Daar lijkt die boomhut die je vroeger zelf bouwde helemaal niets bij! Slapen in een boomhut is een bijzondere ervaring, want je bent een met de natuur. Word wakker met het gefluit van zingende vogeltjes en zie de zonnestralen door de bomen komen. Een ding is zeker, boomhut overnachtingen zijn onvergetelijk.

Boomhut ontwerp

Door het boomhut design en de situering heb je een schitterend uitzicht, waarbij de beleving van hoogte optimaal wordt ervaren. De hutten bestaan uit een geheel geïsoleerde en afsluitbare hut, vaak met een heerlijke balkonterras. Daarnaast is er vaak ook voldoende leefruimte: zoals een comfortabele zithoek en een keuken of kitchenette. Lekker in je eigen huisje koken en leven, wel zo fijn. Zonder verdere ondersteuning hangt de boomhut alleen aan de stam van de boom en is deze bereikbaar via een vaste trap. Geniet van beeld, geur en geluid van de natuur, buiten en binnen. En het mooie is, of je nu met zijn tweetjes bent of juist met een hele grote groep… voor ieder gezelschap is een geschikte hut te vinden. Hoe bijzonder gezellig is dat! Bovendien zijn de hutten op 4 meter vanaf de grond prima toegankelijk voor ouderen én kleine kinderen. Zoek het dus hogerop met een onvergetelijke boomhut overnachting. Beleef het treehouse-gevoel!

Op meer dan 4 meter hoogte, tussen de takken van de bomen, ziet de wereld er heel anders uit. Ervaar dit gevoel vanaf je eigen terras onder de kruinen van de bomen. Weg van al het lawaai en drukte. Kom op adem tussen de bladeren van de bomen en geniet van een prachtig uitzicht met op de achtergrond het geritsel en geluid van eekhoorns en vogels. Een originele, avontuurlijke en bovendien milieuvriendelijke manier om te overnachten! Slapen in een boomhut is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Reden genoeg om een boomhut overnachting te boeken!