Men beweert wel eens dat de beste manier om een land te ontdekken te voet is. Toegegeven, al wandelend geraak je op plaatsen waar je anders misschien niet geraakt. Bij deze vijf mooiste hikeroutes in Europa heb je niet veel redenen meer nodig om je wandelschoenen aan te trekken.

1. Tour du Mont Blanc

Wie houdt van prachtige bergpanorama’s moet deze tocht ongetwijfeld op zijn lijstje plaatsen. In tien dagen wandel je rondom het volledige bergmassief van de Mont Blanc en steek je maar liefst drie grenzen over. Onderweg verblijf je in prachtige valleien of berghutten die je de mooiste uitzichten op de hoogste berg van de Alpen bieden. Moet je hiervoor nog wandelschoenen aanschaffen? Dan raden we je aan om voor  type C-schoenen te vragen bij een de wandelschoenen outlet. 

2. Kungsleden

De Kungsleden is de natte droom van iedere wandelliefhebber. Tijdens deze meerdaagse tocht wandel je doorheen het prachtige berglandschap van Zweeds Lapland. Zweden is dan ook een droombestemming wat wandelen betreft. Door de Allemansratten mag je hier immers overal vrij je tentje plaatsen.

3. De West Highland Way

Geen manier is beter om de Schots Hooglanden te ontdekken dan het wandelen van de West Highland Way. Deze route brengt je van Milngavie tot Fort William aan de voet van de Ben Nevis in vijf tot negen dagen. Onderweg passeer je het indrukwekkende Loch Lomond en tal van Schotse pubs waar je even halt kunt houden.

4. Laugavegur

IJsland is sowieso al een bestemming voor op de bucketlist, maar wil je genieten van de indrukwekkende natuur zonder de vele toeristen, dan is deze route net wat je zoekt. Laugavegur is een driedaagse trekking in het binnenland van IJsland. Het terrein typeert zich door de vijftig tinten bruin en de vele geisers, gletsjers en hete bronnen die je onderweg tegenkomt.

5. Cinque Terre Mountain Trail

Niemand die Cinque Terre in Italie wellicht niet kent. Maar wist je dat er ook een 40 kilometer lange wandelroute is die deze dorpjes met elkaar verbindt? We hoeven je niet meer te zeggen dat deze trektocht heel wat hoogtepunten heeft. De Sentiero Azzurro is veruit de populairste route, maar er zijn ook rustigere en meer uitdagende wandeltochten die deze kleurrijke dorpjes verbinden.

Wie nieuw is in de wandelsport kan zich beter een stevig paar wandelschoenen aanschaffen. Deze kun je goedkoop verkrijgen in de wandelsport outlet in de meeste outdoorzaken.