De 7 belangrijkste kerstmarkten in Duitsland

Voor de echte kerstsfeer moet je in Duitsland zijn

Ben je op zoek naar de échte kerstsfeer, dan moet je hoe dan ook een keer een leuke kerstmarkt in Duitsland bezoeken. In Duitsland zijn er leuke kerstmarkten genoeg, waar je heerlijk kunt genieten van leuke kraampjes met kerstspullen. Maar natuurlijk pak je ook een glaasje glühwein mee en hoort een portie amandelen erbij. Met een kerstmuts op, een mousserend wijntje en de traditionele peperkoeken bij de hand, beleef je in Duitsland een onvergetelijke kerst. In Duitsland gaan de meeste kerstmarkten in november al open, dus je hebt ruim de tijd om een van deze markten, of meerdere markten, te bezoeken. Maar wat zijn nu eigenlijk de leukste kerstmarkten in Duitsland? Hieronder hebben we een top tien voor je samengesteld van de ons inziens leukste kerstmarkten in Duitsland.

1. De kerstmarkt in Düsseldorf

Op nummer één op het lijstje leuke kerstmarkten in Duitsland zetten wij de kerstmarkt in Düsseldorf. Waarom? Heel simpel: deze leuke kerstmarkt in Duitsland is de druk bezochte markt tijdens kerst in Duitsland. De reden is eenvoudig: de kerstmarkt in Düsseldorf is lekker afwisselend. Fijn is ook dat de markt vijf weken duurt en er veel te beleven is voor mensen die van sfeer en vermaak houden. Er is in Düsseldorf een centraal marktplein waar een gigantische boom voor kerst opgesteld staat. Prachtig toch? Een echte sfeermaker, met daaromheen tal van kraampjes waar je als kerstliefhebber je hart op kunt halen. Verder is er in Düsseldorf altijd wel wat te beleven, ook buiten de kerstkraampjes om. Er zijn tal van leuke en aantrekkelijke winkels en cafeetjes in de stad te vinden, dus je hoeft je in Düsseldorf, een van de meest leuke kerstmarkten in Duitsland, nooit te vervelen.

2. Feestvieren tijdens de kerstdagen in Berlijn

In een toplijst van leuke kerstmarkten in Duitsland mogen de diverse markten in Berlijn niet ontbreken. Rond kerst zijn er in Berlijn liefst 26 kerstmarkten te bezoeken, met als beroemdste en meest klassieke markten die op de Alexanderplatz en de zogeheten Gerdarmenmarkt. Het mooie van Berlijn is dat er in deze stad enorm veel te beleven is. In Berlijn vind je tal van prachtige kastelen en parken. Sowieso moet je de Alt-Britz 73 bezoeken, een interessante en gezellige markt war je alles kunt vinden wat je op een kerstmarkt mag verwachten. Een van de meest sfeervolle kerstmarkten in Berlijn vind je in het beroemde Paleis van Charlottenburg. Ga je richting Berlijn voor het proeven van de kerstsfeer? Sla dan Charlottenburg niet over!

3. Dresden: de oudste leuke kerstmarkt in Duitsland

Een andere leuke kerstmarkt in Duitsland die je met een gerust hart kunt bezoeken, is de kerstmarkt in de stad Dresden. De traditie van kerstmarkten in deze stad gaat terug tot de middeleeuwen, om precies te zijn tot het jaar 1434. Dresden is hiermee niet alleen de oudste markt van Duitsland. maar geldt tevens als een van de leukste kerstmarkten in Duitsland. In Dresden vinden in de winterperiode allerlei toffe kerstfestiviteiten plaats. Twee bekende boeiende festivals zijn het Dresden Stollenfest en het peperkoekenfeest, het zogenoemde Pfefferkuchenfest. Wat het Stollenfest zo leuk maakt, is dat er tijdens deze festiviteiten een enorme stol door de stadsstraten getrokken wordt. En dat is heel gaaf om een keer mee te maken.

4. Een onvergetelijke ervaring: de kerstmarkt van Lübeck

In een toplijst van leuke kerstmarkten in Duitsland mag de veelgeprezen kerstmarkt van Lübeck niet ontbreken. Lübeck is een prachtige historische stad met een Hanzeverleden. Een plaats die tevens qua kraampjes en winkelaanbod voldoende modern en eigentijds is om veel te bieden aan mensen die van koopjesjachten houden. Kortom: Lübeck is het helemaal. Als je een leuke kerstmarkt in Duitsland zoekt, dan moet je gewoon een keer naar Lübeck gaan! Gezelligheid is gegarandeerd!

5. En dan Dortmund: de stad der kerstmarkten

Een stad die je niet mag nissen als het aankomt op gave kerstmarkten, is het mooie Dortmund. Deze stad biedt een kerstmarkt me mer dan 300 kraampjes. En plek dus waar je niet bang hoeft te zijn dat je je verveelt. Ben je op zoek naar originele en leuke kerstinkopen, dan is Dortmund – voor Nederlanders goed bereikbaar – een absolute aanrader.

6. Bezoek een kerstmarkt langs de Moezel

Onder de leukste kerstmarkten in Duitsland bevinden zich ook de lokale kerstmarkten die je langs de Moezel kunt vinden. In elk dorpje langs deze wijnrivier vind je wel een gezellige markt om rond de kerstdagen lekker los te gaan. In plaatsen als Traben-Trarbach, Bernkastel en Trier kun je de mooiste inkopen doen voor kerst. De keuze is ruim en de prijzen zijn voordelig!

7. Vergeet de havenstad Hamburg niet

Wie leuke kerstmarkten in Duitsland zoekt, kan niet om de gezellige kerstmarkten van de stad Hamburg heen. Dee stad heeft veel te bieden, zeker de leuke en kraampjes op de Jungfernstieg. Hier kun je genieten van lekkere wijn, maar ook van gefrituurde amandelen en heerlijke peperkoeken.