De tijger is één van de mooiste wilde dieren op deze wereld. De prachtige tekening op de vacht, de heldere ogen en het gespierde en soepele lichaam, maakt de tijger tot een iconisch dier voor dierenliefhebbers. Helaas zijn niet alleen dierenliefhebbers geïnteresseerd in tijgers, ook stropers. Door het afschieten van tijgers is de populatie tijgers drastisch afgenomen en is de tijger zelfs een bedreigde diersoort geworden. Toch kan de tijger nog in het wild worden gespot. Maar wat zijn de beste plaatsen om tijgers in het wild te spotten? Dit is vooral in Azië. Hier vind je vooral de Bengaalse tijger en de Sumatraanse tijger. Wil je tijgers spotten in het wild. Bekijk dan onderstaand overzicht van de beste plaatsen om tijgers in het wild te spotten.

Beste plaatsen om tijgers in het wild te spotten: onze top 6

1 Ranthambore National Park – India

India behoort tot één van de beste plaatsen om tijgers in het wild te spotten. Vooral het Ranthambore National Park is de meest bekende plek voor het spotten van wilde tijgers. Het park van 392 m² biedt ruimte genoeg aan de tijger en vele andere diersoorten. Het aantal tijgers in het park ligt rond de 65. Als je hier op safari gaat, dan is de kans vrij groot dat je tijgers spot. En daarvoor hoef je er niet ‘s nachts op uit, ook overdag kun je moedertijger met jonkies spotten. Naast tijgers spot je ook hyena’s, luipaarden en vele andere wilde dieren.

2 Bardiya – Nepal

De-beste-plaatsen-om-tijgers-in-het-wild-te-spotten

Er zijn ook wilde tijgers in de Himalaya te spotten. De beste omgeving is Bardiya. Dit is het mooiste nationale park van Nepal. Je moet wel een beetje avontuurlijk aangelegd zijn, want het is best een vrij ontoegankelijk gebied waar je met de bus zo’n 9 tot 18 uur over doet. Eenmaal aangekomen is wordt je zeker beloont. Hier kun je niet alleen de tijger in het wild spotten, het is een park dat tal van zeldzame wilde dieren herbergt, zoals neushoorns, olifanten en krokodillen. Wil je er zeker van zijn dat je veilig op vakantie gaat kijk dan even hier.

3 De Sundarbans – Bangladesh

De Sundarbans liggen gedeeltelijk in India en gedeeltelijk in Bangladesh. Tijgers spotten in Bangladesh gaat het best in de Sundarbans. Het is het grootste mangrovebos ter wereld, waar de tijger alle gelegenheid krijgt om een goede schuilplaats te vinden. Het park biedt een woonplaats aan ruimt 400 Bengaalse tijgers. De kans is dus heel groot dat je hier een Bengaalse tijger tegenkomt. Tijgers spotten in Bangladesh in de wilde natuur is een ervaring om nooit meer te vergeten.

4 Zov Tiga National Park – Rusland

In het Zov Tiga National Park kun je één van de meest zeldzame tijgersoorten tegen het lijf lopen: de Siberische tijger. Het park heeft een oppervlak van 834 m² en in dit gedeelte lopen er maar tien exemplaren van de Siberische tijger rond. Je moet dus wel even wat moeite doen en soms moet je lang wachten voordat je de tijger daadwerkelijk zult zien. Maar eenmaal gezien, heb je één van de zeldzaamste diersoorten op deze aarde in het wild gezien.

5 Pilibhit Wildlife Sanctuary – India

tijgersafari

Omdat India de beste plaatsen om tijgers in het wild te spotten heeft, zijn er meerdere wildparken in het land waar je terecht kunt. Pilibhit Wildlife Sanctuary ligt aan de voet van de Himalaya en is zeer bosrijk. Dit gebied is een prachtig gebied voor de 36 tijgers die hier rondlopen, met veel ruimte en genoeg voedsel. De lokale bevolking zorgen voor bescherming van de tijgers tegen stropers.

6 Way Kambas National Park – Indonesië

Way Kambas National Park ligt op het Indonesische eiland Sumatra. Het park is vooral bekend om het fokprogramma van de zeldzame Sumtraanse neushoorn, maar in het park kom je ook Sumatraanse tijgers tegen. In heel Sumatra leven nog ongeveer 350 exemplaren van deze tijgersoort. Het beste moment om de tijger te spotten is ‘s ochtends voor zonsopkomst of ‘s avonds tegen zonsondergang.