Wanneer je van surfen houdt ben je natuurlijk altijd op zoek naar de beste surfspots in de wereld. Graag vertel ik je waar je de beste surfspots van zuidoost-Azië kunt vinden.

Zuidoost-Azië

De landen die onder Zuidoost-Azië vallen zijn: Thailand, Vietnam, Indonesië, Laos, Cambodja, Maleisië, Myanmar, de Filippijnen, Singapore en Brunei. De zeeen die hiertoe behoren zijn de zuid-chinese zee, golf van Thailand, Andamanse zee, Suluzee, Celebeszee, Bamdazee en de Javazee. Oftewel er is veel te kiezen! Zoals hierboven geschreven wil ik mij in dit schrijven beoerken tot de beste surfspots van zuidoost-Azië.

De beste surfspots van Zuidoost-Aziëbeste surfspot van zuidoost-azie

Om te beginnen hebben we Bali een eiland in Indonesië. Kuta is een plek die niet mag missen wanneer je echt van surfen houd. Niet alleen een prachtige plek maar ook een plek die het verdiend om de beste surfspots van Zuidoost-Azië genoemd te worden. Wanneer je echt een eiland liefhebber bent is Siargao op de Filippijnen wellicht de surfspots voor jou. Prachtige stranden op een paradijselijk eiland, naast fantastisch kunnen surfen hier! De volgende die ik graag wil bespreken is wellicht een iets bekendere plek namelijk Lombok, Indonesië. Waar Lombok steeds vaker wordt gevonden door de gemiddelde toerist is het nog niet super bekend onder de surfers maar wel zeker de moeite waard! We gaan snel verder naar Sri Lanka en wel Aragum Bay om precies te zijn. Wellicht zeer geschikt voor de beginnende surfers onder ons. Ook Maleisië mag zeker niet in dit overzicht worden gemist. Een aanrader is Perhentians. Prachtige stranden door de jungle omringt, wat wil je nog meer?! Mui Ne, Vietnam is ook weer zo’n pareltje. Op dit schiereiland kun je het hele jaar door terecht om te surfen. Een van mijn persoonlijke favorieten is wel Phuket. Phuket ligt in Thailand en delen van de stranden daar zijn volledig gericht op surfen. Het is als surfer fantastisch dat alles er goed geregeld is. Mijn eerste tripje naar Zuidoost-Azië was hierheen en die blijft je uiteraard altijd goed bij. Een aanrader vanuit mijn kant! Ik hoop dat ik je met het lezen van deze tekst wat verder hen kunnen helpen in je oriëntatie naar een fantastische surfplek. Ik hoop dat jij binnenkort dit lijstje met beste surfspots van Zuidoost-Azië kunt aanvullen!