Ondanks dat het mooie en warme weer voorbij is mag je ook al weer gaan beginnen met juichen, want het wintersportseizoen komt er weer aan! Dat betekent dat je de ski- en snowboardspullen weer uit de kast mag halen. Voor de beginnende wintersporters of wintersporters die toe zijn aan een nieuwe outfit, staan hieronder een aantal tips voor de beste outfit en uitrusting om zo onbezorgd mogelijk de piste af te gaan.

Skikleding

Wintersport is heerlijk om te doen met vrienden en familie. Samen de piste af en enorm veel plezier hebben in de sneeuw. Naast alle pret is het wel van belang dat je een goede uitrusting aan hebt om jezelf te beschermen tegen de sneeuw en kou maar ook tegen stoten. Want aan onderuit gaan ontkom je bijna niet. Daarom is het essentieel dat je ski jas of skibroek is voorzien van uitstekend materiaal en een hoge kwaliteit. Let er daarom goed op dat je kleding water- en winddicht is, de sneeuw buiten houdt, warm is en je er goed in kan bewegen. Ga voor een jas of broek die naast bescherming ook flexibel is. Zo wordt je niet tegengehouden tijdens het bewegen en kan je optimaal presteren. Als laatste is het belangrijk dat de kleding gemaakt is van isolerende stoffen. Zo ga je niet te veel zweten tijdens het skiën of snowboarden.

Ski Helmen

Zoals eerder genoemd kan wintersport een gevaarlijke sport zijn. Daarom is een goede bescherming essentieel. Met name voor het hoofd. Om een hoofdletsel te voorkomen en je hoofd warm te houden is een skihelm enorm belangrijk en absoluut onmisbaar. Omdat het om je hoofd gaat kan dit niet zomaar een een helm zijn. Helmen zijn uiteraard in verschillende kwaliteiten beschikbaar, waarbij uiteraard duurdere vaak betere bescherming bieden.

De belangrijkste kenmerken van een skihelm zijn het materiaal, de mate van veiligheid en de pasvorm. Een skihelm kan het beste gemaakt zijn van kunststof, hardshell of EPS. EPS is een soort piepschuim. Dit zijn de beste materialen omdat ze schokken en stoten opvangen. Daarnaast zijn dit materialen die ademen. Ze voldoen ook allemaal aan de zeer strenge veiligheidsnormen voor skihelmen. De meest effectieve bescherming voor je hoofd biedt een helm met een hardshell buitenkant en een binnenkant van EPS.

De pasvorm van een helm is ook erg belangrijk. Je hoofd wordt alleen optimaal beschermd als de helm perfect aansluit. Maar een helm moet ook niet gaan afknellen. Daarom hebben bepaalde skihelmen ook handige ‘fitting systems’. Dit zijn flappen in de helm die ervoor zorgen dat de helm zich aanpast aan je hoofdvorm en omtrek. Deze helmen bieden dan ook de optimale bescherming.

Accessoires

Wintersport staat niet alleen bekend om de koude sneeuw maar ook de felle zon. Daarom is een skibril een zeer effectieve accessoire die je eigenlijk niet kunt missen. Veel skibrillen zijn voorzien van vele technische innovaties en mogelijkheden waardoor ze optimaal comfort bieden. Skibrillen zijn essentieel om je ogen te beschermen tegen zon, wind, sneeuw en ijs. Vooral het beschermen tegen de zon is belangrijk. Niet alleen voor jezelf maar ook voor andere wintersporters. De brillen beschermen je ogen maar zorgen er ook voor dat je ten alle tijden goed zicht hebt en geen ongelukken met andere skiërs of snowboarders veroorzaakt.

Verder maak je je wintersportoutfit helemaal af met heerlijke warme sjaals, mutsen en handschoenen. Niet alleen is het heerlijk warm en een extra bescherming tegen de kou en stoten, het ziet er ook nog eens mooi uit.