De wereldberoemde glazen brug in China (provincie Hunan) is voor stoere reizigers een echte uitdaging. De glazen brug meet langer dan 425 meter en is 300 meter hoog. De brug heeft drie lagen die bedekt zijn met glazen platen, die volgens de experts niet te breken zijn. De brug doet zelfs de echte avonturiers even slikken als ze aan de lange overloop beginnen. Mensen met hoogtevrees worden gewaarschuwd, kijk vooral niet naar beneden! 

De brug bevindt zich in het nationaal park van Zhangjiajie, een adembenemend prachtig gebied. Over de hele wereld komen toeristen om deze bijzondere brug met eigen ogen te aanschouwen en om er overheen te lopen. 

Glas veiliger dan staal
Doordat glas niet roest of last heeft van andere mankementen, is het glazen bouwwerk sterker dan een doorsnee stalen brug. De constructie is zo knap bedacht en gebouwd, dat het glas veiliger is dan staal. Het is meer het idee dat het van glas is -dus breekbaar-, dan dat het daadwerkelijk afbreekt. En dat je de diepe groene ravijn in kunt kijken, is ook een beeld dat menig toeristen afschrikt. De glazen brug in China is alleen voor de echte durfals! 

Reizen door China
De meeste toeristen die de brug komen bezoeken, verblijven in de Wuling Mountain Range in het schilderachtige plaatsje Wulingyuan. Na een busrit van ongeveer 50 minuten kom je in het bergachtige nationaal park waar de glasbrug is gebouwd. Mensen die reizen door China vinden het absoluut de moeite waard om op hun reisverlanglijst te zetten! 

De meeste toeristen die er komen houden van spanning en avontuur. Vindt je de brug niet spannend genoeg om op te lopen? Luister dan goed en hoor de brug onder je voeten ‘breken’. Het lijkt net of het glas in duizenden stukken breekt. Sinds kort kun je tijdens je brugloop ook bungeejumpen, parachutespringen en zelfs trouwen, terwijl je hangt aan de brug! Er worden speciaal reizen voor thrill seekers georganiseerd die nergens voor terugdeinzen.