De Groningers weten het zelf perfect te verwoorden: er gaat niets boven Groningen. Deze noordelijke provincie is dan ook een heerlijke bestemming voor een kampeervakantie in eigen land! Of je nou een camping dichtbij de stad Groningen boekt, of een landelijk verblijf in de natuur: vervelen is niet nodig op de camping in Groningen. Er is voldoende rust en ruimte te vinden in de natuur, maar Groningen stad heeft ook een bruisend centrum. Dat vormt de ideale combinatie voor een fijne vakantie voor jong en oud. Daarom delen wij graag onze beste tips voor kampeerders in regio Groningen!

Kindvriendelijk kamperen

Kids blij, jij blij, toch? Niets fijner dan een camping die helemaal ingericht is op jonge kampeerders. zodat paps en mams soms gewoon lekker toe kunnen kijken hoe de kinderen aan het spelen zijn. Landgoedcamping Nienoord is zo’n camping! Deze kindvriendelijke camping ligt midden in de natuur, op een half uurtje rijden van de stad Groningen. De camping heeft een enthousiast recreatieteam, dat van elke vakantiedag een feestje maakt. Verder ligt deze kampeerplek dichtbij familiepark Nienoord. In dit grote speelparadijs zijn allerlei attractie, een zwemkasteel en een kinderboerderij te vinden. Een geweldig dagje uit dichtbij de camping dus! Een ander leuk dagje uit is een bezoek aan Zeehondencrèche Pieterburen. Deze bijzondere zeehondenopvang ligt op slechts een half uurtje rijden van het centrum van Groningen. Een interessant uitje voor jezelf, maar ook leuk en leerzaam voor kinderen!

De stad verkennen

Als je op een camping dichtbij de stad Groningen verblijft, kan een uitstapje naar deze mooie stad natuurlijk niet uitblijven. Aanschouw het uitzicht over de stad vanaf de Martinitoren of ga lekker relaxen op het stadsstrand. Het grote nadeel van een vakantie in Nederland is natuurlijk het wispelturige weer. Gelukkig is er in Groningen ook genoeg binnen te beleven. Ontdek bijvoorbeeld hoe stripboeken gemaakt worden in het Stripmuseum, of breng een bezoekje aan distilleerderij Hooghoudt, waar al 130 likeuren gemaakt worden.

Natuurlijk Groningen

Wil jij wadvogels in het wild zien of herten in hun natuurlijke leefomgeving? Trek dan je wandelschoenen aan en verken de bijzondere natuur in Groningen. De wandelroutes van Groninger Landschap of Natuurmonumenten kunnen je helpen om een mooie route uit te stippelen. Ook op de fiets is het goed vertoeven in de natuur: volg bijvoorbeeld een knooppuntentocht en ontdek het Groningse platteland!