Sicilië heeft prachtige steden met mooie Italiaanse stranden. Ga je naar Sicilië voor een stedentrip of om te backpacken, dan zal je je zeker vermaken! Een auto huren in Italië is wel echt een must, omdat je anders met het openbaar vervoer erg lang onderweg kan zijn en sommige plaatsen zijn lastig te bereiken zonder auto.

De leukste steden op Sicilië op een rijtje zijn:

  • Palermo
  • Catania
  • Taormina
  • Noto
  • Monreale
  • Syracuse
  • Ragusa
  • Cefalù

Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en een stad die je moet hebben gezien! Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de kathedraal en de vele musea en pleinen. Ook is het leuk om de Catacomben van de Kapucijnen te bezoeken.

Catania

Catania is een van de grotere steden van Sicilië. Als je naar Catania gaat dan is het leuk om de Etna te bezoeken. Ook zijn er veel oude resten te vinden van het Romeinse Rijk, waar de stad onderdeel van heeft uitgemaakt.

Taormina

Een auto huren in Italië is nodig om prachtige plaatjes zoals Taormina te bezoeken. Het plaatsje heeft prachtige Italiaanse stranden en staat bekend om de opera.

Noto

Noto is de belangrijkste barokke stad van Italië. Bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Noto, het Palazzo Ducezio, de San Domenico, het stadhuis en Noto Antica.

Monreale

Als je naar Monreale gaat, dan is het een goed idee om een bezoekje aan de dom te brengen. Het is een prachtige kathedraal die in opdracht is gebouwd van Willem de Tweede van Sicilië in de tweede helft van de twaalfde eeuw.

Syracuse

Syracuse ligt in het zuidoosten van Sicilië aan de Ionische zee. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Syracuse is net als de meeste andere steden op Sicilië gesticht door de Griekse kolonisten.

Ragusa

Ragusa kent veel mooie bezienswaardigheden, zoals de dom van Ragusa, het park Caucana, de San Giorgio en het historische stadsdeel Ibla.

Cefalù

Cefalù is van oorsprong een vissersdorp, maar komt steeds meer bekend te staan als badplaats. De stad is een van de mooiste steden op het eiland. Het is de moeite waard om de tempel en de mooie stranden te bezoeken.