De meeste mensen die gaan backpacken in India, brengen een bezoek aan Goa. Je kunt wat meer tijd in Goa doorbrengen om de noordelijke- en zuidelijke stranden te verkennen, of je kunt slechts een van de kanten van Goa kiezen, ofwel het noorden ofwel het zuiden. Deze kleinste staat van India heeft van alles een beetje: architectonische bezienswaardigheden, zonovergoten stranden, watersporten, bruisende vlooienmarkten, een bruisend nachtleven, heerlijk eten en een ontspannen sfeer. Dus, als je voor het eerst naar Goa gaat, volt hier de langste lijst met do’s and don’ts voor Goa. 

Do’s voor Goa:

– Plan je bezoek in het beste seizoen om het beste weer en het heldere water van Goa te kunnen ervaren. De beste tijd om Goa te bezoeken is van half november tot half februari.

– Plan jouw reis minstens 2 maanden van tevoren, om de beste deals voor accommodatie en tickets te krijgen als je in het hoogseizoen reist.

– Boek een luchthaventaxi via een app genaamd Goamiles voor goedkopere taxi tarieven als je je tijd niet wilt verspillen aan onnodige onderhandelingen en ruzies met taxichauffeurs.

– Huur een scooter of auto voor de goedkoopste manier van transport. Je kunt ze bijna bij elke alternatieve winkel huren.

– Vergeet niet om altijd wat geld bij je te hebben en jezelf gehydrateerd te houden, vooral als je naar Goa gaat om te feesten.

– Als je meer tijd in Goa gaat doorbrengen, plan dan zowel trips naar Noord- als Zuid-Goa om alles te ervaren.

– Plan je weekdagen in Noord-Goa, aangezien het weekend drukker is in Noord-Goa en je er beter weg kunt blijven als je wat meer rust wil.

De meest complete lijst met do’s en don’ts voor Goa

– Als je niet zo’n fan bent van veel mensen, kunnen Ashwem, Morjim, Vagator of Anjuna (Arpora-gebied) ideale plekken zijn voor je verblijf in Noord-Goa.

– Verblijf in strandhutjes in Zuid-Goa voor een ervaring van je leven. Agonda-strand is een ideale keuze voor een verblijf.

– Bezoek de afgelegen stranden van Goa zoals Cabo De Rama, Butterfly Beach en Kakolem als je zowel de schoonheid van kliffen als turkooisblauw water wilt ervaren.

– Als je Goa bezoekt, net na de moesson, is de Doodhsagar-waterval een geweldige plek om te bezoeken, met name de off-road paden die er naartoe gaan, zijn echt wonderschoon.

– Liefhebbers van architectuur en geschiedenis kunnen een rondleiding nemen door het oude Goa. Panjim en andere plaatsen zijn perfect om wat meer te weten te komen over de originele Goan-cultuur.

– Voor fijnproevers is Goa een paradijs. Ervaar allerlei soorten zeevruchten en Goan-keukens, niet alleen van de beroemde restaurants, maar ook van foodtrucks op straat, ze zijn een genot voor je smaakpapillen.

– Ervaar het nachtleven in Goa als je een fan bent van uitgaan. 

Don’ts van Goa

– Probeer je bezoek niet in het regenseizoen te plannen, vooral als je rond wil dwalen, omdat het onvoorspelbaar hard kan regenen in Goa. Als je wilt relaxen en genieten van de regens van Goa, dan is het misschien juist een goed moment om te bezoeken. Het is dan ook rustiger en goedkoper.

– Probeer ook niet in de warmere maanden april en mei te gaan, want het kan extreem heet en vochtig worden.

– Bewaar niet alles op je bucketlist voor het eerste bezoek. Er moet altijd een reden zijn om terug te gaan naar Goa.

– Wees niet te nonchalant in het omgaan met telefoons, portemonnees of andere dure spullen. Zakkenrollen is heel gewoon in alle drukke plaatsen van de wereld, of het nu Parijs of Goa is.

– Ga niet overdag naar de stranden van Calangute, Baga of Candolim, deze zijn dan overvol.

– Ga in het hoogseizoen en vooral in het weekend niet naar stranden in het noorden of zuiden die voor het publiek toegankelijk zijn. Probeer in plaats daarvan de tijd door te brengen op afgelegen stranden of voor woningen/restaurants met uitzicht op zee.

do’s en don’ts voor Goa

– Vermijd onverhit voedsel in onhygiënische restaurants. Ze kunnen maagklachten veroorzaken.

– Er zijn bepaalde dure eetgelegenheden in Goa, waar het uitzicht en de sfeer geweldig zijn, maar het eten is misschien niet zo verrukkelijk als je denkt. Het is oké om die plaatsen over te slaan.

– Het is ook oké om de riviercruises bij Panjim over te slaan. Ze zijn meestal overvol en helaas stinkt de plaats soms.

– En tot slot, gooi alsjeblieft geen plastic en afval weg. Het is treurig om overal afval te zien op zulke prachtige plekken in en rond Goa…