Wanneer je een vakantie boekt naar Taiwan dan zal je hoogstwaarschijnlijk het bezoeken van de mooiste plekken van Taiwan als uitgangspunt nemen. Er zijn delen van Taiwan die prima kunnen fungeren als strandbestemming en als plek om te relaxen, deze horen dan ook zeker weten bij de hoogtepunten van Taiwan. Echter, er zullen weinig mensen zijn die naar Taiwan zullen vliegen met een zonvakantie als doel voor ogen. Het begrip hoogtepunten van Taiwan bestaat namelijk uit veel meer, je kunt een bezoekje brengen aan authentieke steden, musea, natuurgebieden en prachtige tempels. Taiwan bezienswaardigheden zijn er in overvloed en daarmee is Taiwan een fascinerende bestemming voor iedere vakantieganger. Eerder bespraken we al de mooiste plekken van Thailand. In dit blogartikel nemen we de mooiste bezienswaardigheden van Taiwan met je door. Welke Taiwan bezienswaardigheden MOET je een keer hebben gezien?

Mooiste bezienswaardigheden Taiwan

Taipei 101

Taipei 101 is zeker een van de hoogtepunten van Taiwan. Deze wolkenkrabber van maar liefst 508 meter hoog werd geopend in 2004. Tot de opening van Burj Khalifa in Dubai in 2010 was dit het hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw wordt in de volksmond door de Taiwanezen ook wel 101 genoemd, dit komt van de 101 verdiepingen die het gebouw kent. Er zijn allerlei faciliteiten, van fitnesscentra tot winkels tot restaurants.

Lotus Pond

Lotus Pond is zeker een van de mooiste bezienswaardigheden van Taiwan. Het uitzicht is adembenemend en deze toeristische attractie is niet voor niets nog altijd erg populair. Het meer is dan wel kunstmatig aangelegd, het is zeker een plaats waar je kunt genieten en kunt proeven van de Taiwanese cultuur. Daarnaast is er ook een Conficus tempel te vinden in de typische Taiwanese stijl.

Chi-Mei Museum

Het Chi-Mei museum is een van de meest interessante Taiwanese bezienswaardigheden. Het is een privé museum dat is opgedeeld in 5 categorieën. Je hebt fossielen en natuurgeschiedenis, muziekinstrumenten, beeldende kunst, wapens, en tot slot de oudheid. Je kunt er bijvoorbeeld allerlei Europese schilderijen vinden van de 13de tot en met de 20ste eeuw die symbool staan voor de ontwikkelingen van de Westerse kunst. Daarnaast is er ook een grote vioolcollectie in dit adembenemende museum te vinden. Sinds 2019 zijn er meer da 1370 violen in de collectie!

Jiufen

Een van de hoogtepunten van Taiwan is toch wel het mooie Jiufen. Dit is een kuststadje dat in de bergen ligt. Ooit was dit een stad voor de mijnwerkers, ondertussen is het een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. De prachtige theehuizen in combinatie met het Sondge Park waar je allerlei monumenten kunt bewonderen tot en met de bergomgeving waar je even lekker kunt gaan wandelen, maakt dit alles tezamen toch wel een van de mooiste bezienswaardigheden van Taiwan.

Het Kenting National Park

De volgende op het lijstje van Taiwanese bezienswaardigheden is het Kenting National Park. Dit is een park dat op het Henchun schiereiland in Pintung County ligt. Dit park is opgericht in 1984 en staat vooral bekend om het tropische klimaat dat er heerst. Wanneer je wél een vakantieganger bent die lekker wilt genieten van de zon, dan zit je hier zeker weten goed. Wanneer jij je in dit park begeeft, dan is het net alsof je in een prachtig schilderij bent beland. Het Kenting National park behoort volgens veel toeristen tot de mooiste plekken van Taiwan, en daarnaast is het park ook nog eens ruim genoeg voor iedereen. Het park kent maar liefst 181 vierkante kilometer aan landgebied, en ook nog eens 152 vierkante kilometer aan zee! Wanneer je de prachtige koraalriffen wilt bewonderen, dan zit je goed in het westen. Vervolgens kun je doortrekken naar het noorden om te genieten van de prachtige bergen, en in het zuiden vind je het Longluan meer. Een prachtige omgeving van natuurwater met stijgende koraallandschappen, en in het oosten vind je de prachtige en bewonderenswaardige kalksteengrotten.

Het Yehliu Park

Naast het Kenting National Park behoort ook zeker het Yehliu park tot de mooiste plekken van Taiwan. Dit park wordt ook wel ‘’de landtong’’ genoemd. Deze strekt zich ongeveer 1700 meter uit in de oceaan. Hij wordt gevormd door de geologische krachten die de zogeheten Datun bergen uit de zee hebben geduwd. Wat echt bijzonder is aan deze plek, zijn de aardpiramiden, deze zijn ontstaan door middel van een combinatie van zee- en winderosie. Dit is een van de mooiste plekken van Taiwan omdat de ontstaanswijze van deze natuurverschijnselen buitengewoon uniek zijn, en daarom is dit een bezienswaardigheid zoals je die niet vaak niet.

De Dome of Light

Deze bezienswaardigheid is te vinden in Kaohsiung, dit is een van de mooiste metrostations wereldwijd. Wanneer je terechtkomt bij de kruising tussen de oranje en de rode lijn, dan kom je de glazen koepel tegen die ontworpen is door kunstenaar Narcissus Quagliata. Dit is de grootste openbare kunstinstallatie die je in de wereld kunt vinden. De koepel is volledig gemaakt van gekleurd glas.

Sun Moon Lake

Het Sun Moon Lake is een meer dat te vinden is in Nantou, gelegen midden in Taiwan. Rondom het meer wonen de Thao, een groep Aboriginals uit Taiwan. Het eiland Lalu, een klein eilandje in het midden van het meer, zien zij als de thuisbasis voor de geesten van de voorouders. Volgens de lokale verhalen zou er sprake geweest zijn van een wit hert dat de Thao al jaren terug naar het meer zou hebben geleid. Het hert zou volgens hen het meer in zijn gelopen, en veranderd zijn in een fee die de ouderen binnen de stam overtuigd zou hebben om zich hier aan het meer te vestigen. Een interessante legende die al jarenlang leeft. Het is het zeker waard om hier een kijkje te nemen. Een mooi natuurmeer waar je de sfeer van de Thao kunt proeven. Het eiland is tevens nog een stuk groter, maar door een aardbeving in 1999 is het grotendeels verdwenen onder water, waardoor nu enkel nog een klein stukje van het eiland is overgebleven. Desondanks is het daarom zeker nog wel een adembenemende locatie.