Wanneer je plannen hebt om een bezoek te brengen aan de Japanse stad Tokyo, mogen we je nu alvast feliciteren! De hoogtepunten van Tokyo die je in deze stad meemaakt, zijn namelijk meer dan de moeite waard. Qua bezienswaardigheden Tokyo valt een lange lijst te maken, waar je weken zoek mee bent als stedentrip toerist. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we de mooiste bezienswaardigheden van Tokyo hieronder in handige top 10 voor je op een rij gezet. Dus wil je een antwoord op de vraag Wat te doen in Tokyo, dan kun je inspiratie halen uit ons overzicht van mooiste bezienswaardigheden van Tokyo. Onze favoriete highlights van Tokyo hebben we in willekeurige volgorde gezet. Doe er je voordeel mee en alvast veel genot en plezier gewenst als je de hoogtepunten van Tokyo met eigen ogen gaat bewonderen!

Top 10 mooiste bezienswaardigheden van Tokyo

1. Het Keizerlijk Paleis

Een van de toppers onder de Tokyo bezienswaardigheden, wellicht voor velen een van de mooiste bezienswaardigheden van Tokyo, is het beroemde Keizerlijk Paleis, dat uit de Oudheid stamt. In de moderne stad Tokyo valt het Keizerlijk Paleis op, omdat hier de geschiedenis voelbaar en tastbaar wordt, terwijl in vrijwel geheel de stad Tokyo moderne wolkenkrabbers en gebouwen dominant zijn. Dus vraag je je af wat te doen in Tokyo? Ga dan sowieso een bezoek brengen aan het indrukwekkend Keizerlijk Paleis. Rond deze toplocatie onder de bezienswaardigheden Tokyo bevindt zich een idyllisch en indrukwekkend mooi Japans park en vind je oude muren, diverse uitkijktoren, prachtige tuinen die in volle bloei staan en robuuste boogbruggen.

2. Senso-ji Tempel: de rust van het boeddhisme

De geschiedenis- en cultuurliefhebbers kunnen in Tokyo hun hart ophalen, want we hebben als een van de mooiste bezienswaardigheden van Tokyo ook nog de beroemde Senso-ji Tempel, gebouw rond het jaar 630. Qua meest fraaie highlights van Tokyo hoort deze tempel in elke top 10 thuis. Rond de tempel zijn onder meer, als extra hoogtepunten van Tokyo, de monumentale Donder Poort en de commerciële gang van Nakamise te bewonderen. In de Tempel van Senso-ji wordt onder meer de boeddhistische god Kannon vereerd. Jaarlijks bezoeken tienduizenden pelgrims de tempel.

3. Rivier Sumida

Ook waterliefhebbers kunnen als een van de mooiste bezienswaardigheden van Tokyo genieten van de rivier Sumida. Door een gave boottocht te boeken over de Sumida, ontdek je nog meer bezienswaardigheden Tokyo en ook enkele interessante vergeten plekjes in de stad.

4. Koishikawa Korakuen tuin

Een antwoord op de vraag wat te doen in Tokyo is ook de volgende attractie op onze lijst, namelijk de Koishikawa Korakuen tuin. Deze veelkleurige en beeldschone tuin is een van de meer populaire Tokyo bezienswaardigheden, omdat je door deze enorme tuinen heerlijk kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de Koishikawa Korakuen tuin, een van de beroemdste Japanse tuinen, is een vijver te vinden in de vorm van een hart. Zoek je even rust en ontspanning in de drukke stad Tokyo, dan is deze tuin een van de bezienswaardigheden Tokyo die niet op jouw verlanglijstje mogen ontbreken.

6. De Yanaka begraafplaats

HOud je van nostalgie, het oude verleden en mooie architectuur en vormgeving? Dan is een bezoek aan Yanaka Cemetery, een begraafplaats in Tokyo, een absolute aanrader onder de highlights van Tokyo. Op deze begraafplaats liggen beroemde samurai, Japanse schrijvers en shoguns begraven. Volgens de overlevering zouden op Yanaka de geesten van het oude Edo ronddolen tussen de bloemenzee en de graftombes.

7. Odaiba eiland

Als je dan toch in Tokyo bent, vergeet dan niet om het Odaiba eiland met jouw bezoek te vereren. De vraag wat te doen in Tokyo heeft dan ook als antwoord: zeker het Odaiba eiland bezoeken gaan! Op dit eiland vind je diverse hoogtepunten van Tokyo, zoals meerdere indrukwekkende en leerzame musea, grote warenhuizen en zelfs een prachtig strand, waar je heerlijk tot rust kunt komen bij mooi weer!.

8. Tsukiji vismarkt

De Tsukiji vismarkt geldt als een van de grootste vismarkten ter wereld en is zeer indrukwekkend om te bezoeken. Op deze markt, een van de mooiste bezienswaardigheden van Tokyo, vindt je een enorme hoeveelheid grote en kleine vissen die er verkocht worden. De Tsukiji vismarkt verdient als een van de betere highlights van Tokyo dan ook een plekje in onze top 10.

9. Edo-Tokyo Museum: leerzaam en ontdekkend

Het leerzame en boeiende Edo-Tokyo museum geldt als een van de mooiste bezienswaardigheden van Tokyo. Je hebt de highlights van Tokyo niet compleet gezien als dit museum op je bucketlist ontbreekt. Als educatieve topper onder de Tokyo bezienswaardigheden leer je in dit museum alles over de bewogen geschiedenis van Japan. Aan bod komen natuurlijk de samurai, het kasteel van Edo’s, de keizerlijke dynastieën, de Tweede Wereldoorlog en een van de hoogtepunten van Tokyo ’s geschiedenis, namelijk de Olympische Spelen van Tokyo diein 2020 gaat plaatsvinden en door Keizer Naruhito geopend gaat worden.

10. De rode Eiffeltoren van Japan: Tokyo Tower

De schitterende Tokyo Tower in Tokyo is een gave, rode uitvoering van de Parijs Eiffeltoren. De exacte kopie cq. replica van deze toren is wel net een slag groter dan de Parijse Eiffeltoren, namelijk 333 meter hoog. Hiermee is de Tokyo een van de hoogte highlights van Tokyo. Het enige hogere project in Tokyo (en in heel Japan) is de in 202 geïnstalleerde zendmast Tokyo Skytree. Deze toren is 634 meter hoog en geldt sinds 2012 als de hoogste toen van Japan.