Er zijn een hele hoop prachtige kastelen over de hele wereld te ontdekken, maar wanneer je op zoek bent naar een van deze mooie kastelen, hoef je daar helemaal niet de hele wereld voor af te reizen. Er zijn namelijk ook een hele hoop mooie kastelen in Frankrijk te vinden. Met die reden hebben wij dan ook een lijstje samengesteld waarop we kijken naar de mooiste kastelen van Frankrijk, zodat jij precies weet welke wegen je moet bewandelen om de mooiste kastelen van Frankrijk te bezoeken. D

Dit is een lijst van 10 van de mooiste kastelen van Frankrijk.

1. Château d’Amboise

Château d’Amboise is een van de mooie kastelen in Frankrijk. Naast dat het kasteel prachtig is, kun je hele mooie wandelingen maken door de tuinen die bij het kasteel horen. Het kasteel staat op een verhoging waardoor deze vanuit het hele dorpje Amboise te zien is. Dit kasteel is dan ook echt een aanrader voor de mensen die op zoek zijn naar mooie Franse kastelen.

2. Château d’Ussé

Château d’Ussé is een kasteel wat op een hoger stuk grond ligt. Hierdoor kun je het kasteel wat thuishoort in de lijst met het mooiste kasteel van Frankrijk al vanaf een kleine verte zien aankomen. Mocht je op zoek zijn naar een echt sprookjeskasteel, dan is dit er een die bij jou op de lijst moet komen. De vele torens van het kasteel zorgen er namelijk voor dat het net lijkt alsof het kasteel regelrecht uit een Disneyfilm komt. Een echte aanrader dus en zeker een van de mooiste kastelen van Frankrijk.

3. Château de Versailles

Een van de meest toeristische plekken in Frankrijk is het kasteel van Versailles en dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat dit misschien wel het mooiste kasteel van Frankrijk is. Het kasteel was ooit een van de hoofdwoningen waar de vorsten van Frankrijk verbleven en dat is ook zeker te zien wanneer je naar het kasteel kijkt. Tegenwoordig is het dus een toeristische attractie en dat is te merken aan de drukte bij het kasteel, maar ook bij de prachtige tuinen die je zeker niet mag overslaan wanneer je de mooie Franse kastelen bezoekt.

4. Château de Chambord

Château de Chambord is niet alleen een heel mooi kasteel in Frankrijk, maar heeft ook tijdens de Tweede Wereldoorlog gediend als een opslagplaats voor de kunstschatten die normaliter in het Louvre te vinden zijn. Het is een gigantisch kasteel wat dus zeker niet mag missen voor de mensen die op zoek zijn naar de mooiste kastelen van Frankrijk.

5. Château de Chenonceau

Château de Chenonceau is een heel bijzonder kasteel. Het is namelijk voor een gedeelte gebouwd op het water. Dit zorgt er voor dat het absoluut een van de mooiste kastelen van Frankrijk genoemd mag worden. Het water wat onder het kasteel doorloopt, zorgt ervoor dat het gehele uiterlijk van het kasteel een sprookjesachtig gevoel krijgt. Wanneer je een reis naar Frankrijk maakt voor de mooiste kastelen in Frankrijk dan is dit zeker een kasteel wat je niet mag missen.

6. Château de Queribus

Nog zo’n bijzonder kasteel als de voorganger in deze lijst. Het kasteel is niet zozeer een kasteel zoals je de vorige kastelen zou zien, maar dat maakt het niet minder leuk om deze te bezoeken. Het kasteel bevindt zich namelijk bovenop een berg heel dicht bij Spanje. Het is meer een ruïne van een kasteel wanneer je het vergelijkt met de andere kastelen in deze lijst met de mooiste kastelen in Frankrijk. Toch heeft het kasteel een hele hoop historie. Het is namelijk een van de laatste kastelen die in het bezit was van de geloofsgroep genaamd de Katharen. Hierdoor is het alsnog zeker een mooi kasteel in Frankrijk.

7. Château de Pierrefonds

Nog een bijzonder mooi kasteel in Frankrijk is Château de Pierrefonds. Het is in vergelijking met de andere kastelen nog een heel nieuw kasteel. In de 17e eeuw is het oorspronkelijke kasteel namelijk zo goed als verwoest. Gelukkig is er vandaag de dag alsnog een prachtig kasteel wat je kunt bezoeken. Château de Pierrefonds is wellicht een nieuwer kasteel dan de andere kastelen op de lijst met de mooiste kastelen van Frankrijk, maar dat maakt het niet minder de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het kasteel. Het kasteel is in het begin van de 19e eeuw volledig gerestaureerd door bekende architecten die geheel hun eigen visie mochten loslaten op het kasteel. Dat zorgt voor een ontzettend mooi kasteel die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

8.Château de Blois

Château de Blois is een ontzettend mooi kasteel wat zich in de plaats Blois bevindt. Naast dat het kasteel echt de moeite waard is om eens te bezoeken, bevat het ook nog een heel mooi museum. Op die manier kun je er dus ook echt een uitje van maken wanneer je een bezoekje brengt aan het kasteel. Het kasteel bevat zowel architectuur uit de Franse Renaissance stijl als uit de Italiaanse Renaissance stijl en het is heel leuk om zelf te ontdekken welke van de vleugels precies welke stijl bevatten. Absoluut de moeite waard om eens te bezoeken en daarom niet geheel onterecht onderdeel van de lijst van mooiste kastelen van Frankrijk.

9. Château de Villandry

Een hoop kastelen hebben hele mooie tuinen waar je urenlang kan wandelen en Château de Villandry is dar zeker geen uitzondering op. De vele tuinen van het kasteel zorgen ervoor dat je urenlang kan wandelen en daarnaast is het natuurlijk ook zeker de bedoeling dat je een kijkje neemt in het kasteel.

10. Château de Brissac-Quincé

Uiteraard mag het hoogste kasteel van Frankrijk niet missen op het lijstje met de mooiste kastelen van Frankrijk. Château de Brissac-Quincé mag deze titel namelijk op zich nemen. Het kasteel is altijd te bezoeken, maar niet alles is opengesteld voor publiek. Toch is het ontzettend leuk om te gaan. Bijvoorbeeld in december wanneer er ook nog eens een heuse kerstmarkt georganiseerd wordt bij het kasteel.

Kastelen bezoeken?

Wil je graag één of meerdere van de prachtige bovenstaande kastelen bezoeken? Dan zijn de vakantiewoningen van Interhome een ideale uitvalsbasis om verschillende kastelen te bezoeken. Bepaal welk kasteel je graag zou willen bezoeken en bekijk op de site welk vakantiewoning hier in de buurt ligt. Wellicht vind je de perfecte bestemming om meerdere kastelen te bezoeken tijdens jouw verblijf!