Wijn, kaas, de Eiffeltoren, kastelen, prachtige stranden… Frankrijk staat bekend om veel dingen. Het is een mooi land met prachtige kustlijnen, pittoreske valleien, wijn van wereldklasse en heel veel geschiedenis. Er gaat niets boven een picknick langs de Seine of een dagje op het Franse platteland door te brengen. Dankzij de lange geschiedenis zijn er tal van prachtige ruïnes, kastelen en kathedralen die het ontdekken waard zijn. Er is hier iets voor ieders interesse. Deze reisgids kan je helpen bij het plannen van een reis, geld besparen en ervoor zorgen dat je het meeste uit je tijd haalt in onze favoriete Europese bestemming!

Bekijk de D-Day stranden in Normandië

Op 6 juni 1944 lanceerden de geallieerden Operatie Overlord, de grootste invasie over zee in de geschiedenis. Meer dan 300.000 geallieerde troepen waren betrokken bij de operatie, die plaatsvond in Normandië. Alleen al bij deze operatie stierven zo’n 20.000 soldaten. Hier kun je meer te weten komen over de D-Day landingen langs de stranden van Noord-Frankrijk en de gedenktekens en musea bekijken die de geschiedenis ervan laten zien. Je kunt nog steeds enkele van de oude bunkers en vestingwerken zien.

Dwaal door het paleis van Versailles

Dit koninklijk paleis, dat zeer dicht bij Parijs ligt, werd voltooid door Lodewijk XIV in 1715 en werd gebruikt door de Franse koningen tot de Franse Revolutie in 1789. Het complex, gebouwd op het hoogtepunt van de Franse macht, wilde pronken en de enorme rijkdom van de vorst laten zien. Het is vandaag nog net zo ontzagwekkend als toen. Tickets voor het hele complex kosten 27 EUR, je wilt geen enkel deel van deze weelderige plek missen.

Ontdek de geschiedenis in Lyon

Het gebied rond Lyon heeft prachtige kastelen en kleine dorpjes. Het is geweldig voor degenen die het Franse platteland willen verkennen en een reis willen maken naar het middeleeuwse Frankrijk. De hele stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het voelt alsof je terug in het verleden bent gestapt. Mis de botanische tuin, de basiliek en het verkennen van de oude wijk van de stad niet!

Monaco

Monaco is een soevereine stadstaat aan de Franse Rivièra. Dit kleine koninkrijk herbergt kronkelende straatjes, prachtige gebouwen, een wereldberoemd casino en gigantische moderne jachten. Het is slechts een paar vierkante kilometer groot en biedt onderdak aan minder dan 40.000 mensen. Het is een van de kleinste landen ter wereld!

De Elzas

Deze noordoostelijke regio langs de grens met Duitsland is een prachtige plek om te bezoeken. De vermenging van Duitse en Franse invloeden kenmerkt de regio, en de oude binnenstad van Colmar is de belangrijkste attractie. Sommige gebouwen in de stad dateren uit de jaren 1300, waardoor het een zo pittoresk Frans stadje is als je maar kunt wensen!

Dwaal door Parc de la Villette

Dit Parijse park herbergt een wetenschapsmuseum en enkele andere vreemde attracties. Er is een grote verzameling architecturale dwaasheden, thematuinen en open ruimtes voor activiteiten. Het is ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen en is een leuke plek om te bezoeken.

Keer terug naar de loopgraven

Frankrijk was ground zero tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en er zijn nog steeds veel indicatoren van de schade die in die jaren in het hele land is aangericht. Er vonden bijvoorbeeld twee belangrijke veldslagen plaats bij Vimy Ridge, wat een enorm succes was voor de Canadese strijdkrachten, en Verdun. Beide sites hebben uitstekende toeristische centra en bezoek faciliteiten opgezet. Het is een ontroerende en leerzame ervaring.

Verken Romeinse ruïnes

Frankrijk heeft enkele van de beste Romeinse ruïnes buiten Italië. Orange, Nimes en Arles hebben allemaal prachtige Romeinse theaters, en Nimes heeft ook een goed bewaarde tempel. Het is zeker een verrassing om zoveel indicatoren van de Romeinse overheersing in het zuiden van Frankrijk te zien, en deze sites zijn zeker een bezoek waard.

Bezoek het middeleeuwse stadje Carcassonne

Carcassonne is een middeleeuwse ommuurde stad. Volgens de legende overleefde de stad een belegering toen een van de stadsvrouwen het lumineuze idee had om het resterende voedsel aan een varken te voeren. Toen ze het vetgemest hadden, gooiden ze het over de vestingwerken zodat het leek alsof ze zo goed gevoed waren dat ze verspillend en gulzig waren. De aanvallende troepen gaven het op en gingen naar huis. Dat is waarschijnlijk niet waar, maar deze stad heeft nog steeds veel middeleeuws karakter en biedt tal van interessante winkels en steegjes om te verkennen.

Ga skiën

De Franse Alpen bieden enkele van de beste skipistes van Europa. Als je in de wintermaanden in Frankrijk bent, overweeg dan om een ​​groep bij elkaar te krijgen en een ski chalet te huren, of in een van de hotels of hostels aan de pistes te verblijven. Neem voldoende bier en wijn mee om je op te warmen na een lange dag. Houd er rekening mee dat skiën in Frankrijk niet goedkoop is: een skipas kos meestal meer dan 75 EUR per dag.