Marokko heeft aan de ene kant de Atlantische oceaan liggen en aan de noordkant de Middellandse zee. Het heeft dus zeker geen gebrek aan stranden om te ontdekken. Deze zijn dan ook erg populair tijdens de zomermaanden om even af te koelen. Buiten het seizoen is dan weer ideaal voor wie de stranden wat meer ongerept en meer voor zichzelf wil. Ga je backpacken in Marokko of een georganiseerde reis boeken? Voor wie het moeilijk vindt om te kiezen is hier alvast een lijstje met de mooiste stranden van Marokko.

Mooiste stranden van Marokko

Las Cuevas Beach, Asilah

Wie houdt van mooie stranden Marokko trekt best naar de verstevigde stad Asilah. Zes kilometer meer naar het zuiden ligt hier Las Cuevas Beach. Een strand dat is gelegen aan de voet van hoge kliffen die het strand beschermen. Er is een steile route vanaf de weg naar het strand waar er zelfs enkele restaurants zijn gelegen. Deze serveren de beste verse visgerechten.

Martil Beach

Wat mooiste stranden Marokko betreft mag ook Martil Beach niet ontbreken. Maril Beach is misschien niet het mooiste strand van Marokko, maar het is het aantrekkelijke nabijgelegen dorp die ervoor zorgt dat de lokale bevolking hier graag zijn vakantie spendeert. Gelegen aan de Middellandse zee en omringd door groene bergen en een prachtige promenade.

Sidi Kaouki beach

Een ander strand in de lijst van mooiste stranden Marokko is Sidi Kaouki Beach. Wie rust zoekt en de traditionele manier van leven in Marokko wil ervaren, zal hier aan zijn trekken komen. Het natuurlijke strand bestaat uit zandduinen en planten die ervoor zorgen dat het lijst op een woestijn oase aan de zee. Door het nabijgelegen Berger dorp is dit qua ervaring een van De mooiste stranden van Marokko.

Essaouira

Sandy beach on the coast near Essaouira, Morocco

Dit strand is niet zozeer gekend als mooiste strand van Marokko bij zonnekloppers, maar eerder een populaire optie bij surfers. Dit omdat de stad ook wel eens de ‘winderige stad’ wordt genoemd. En dat is niet overdreven, want het is haast onmogelijk om er je handdoek op het strand te leggen. Maar voor surfen, ideaal!

Ain Diab, Casablanca

Casablanca is een klassieker als het gaat om mooie stranden Marokko en niet alleen omwille van de filmklassieker. Ain Daib is een favoriet voor de stadspersonen die wat willen relaxen. Het zandstrand is gelegen tussen twee rotsachtige kliffen en verdient dus zeker zijn plek in deze lijst met de mooiste stranden van Marokko.

Agadir Beach

Wat mooie stranden Marokko betreft, kan die van Agadir ook tellen. Met een indrukwekkende ligging aan de Atlantische oceaan en het magnifieke Atlasgebergte kun je geen mooiere setting wensen. De duinen van het strand lopen dan ook uit in de Sahara. Toch geniet Agadir Beach van een aangenaam klimaat waardoor het een bestemming is voor het hele jaar door.

Taghazout

Dit vissersdorp is klein en traditioneel en is gelegen net ten noorden van Agadir. Als we rekening houden met het totaalplaatje, dan kunnen we dit beschouwen als misschien wel het mooiste strand van Marokko. Hoewel massatoerisme steeds meer zijn weg naar hier weet te vinden is het momenteel nog beperkt tot een handvol surfers en backpackers wat net de charme is van deze locatie.

Oualidia lagune

Erg populair bij de lokale bevolking, maar niet erg internationaal bekend. Deze lagune is een charmant dorp met een prachtig strand. Het is gelegen op een paar uur rijden van Marrakesh. De beste locatie om heerlijk te genieten van zon, zee en strand. De dag afsluiten kun je met heerlijke visgerechten.

Legzira Beach een van de mooiste stranden van Marokko

Wat landschap betreft is Legzira Beach een van de mooiste stranden Marokko. Dat komt door de indrukwekkende rotsformaties die je hier aantreft. Twee zandstenen bogen die uit de kliffen zijn gevormd zijn een echte toplocatie voor fotografen. Helaas is de grootste van de twee in 2016 ingestort. Het strand zelf is dan weer een goede plaats voor een avondwandeling tijdens zonsondergang.

Tamara Plage

Tamara Plage is gelegen op zo’n dertien kilometer ten zuiden van Rabat en is makkelijk bereikbaar vanuit de hoofdstad. Heel wat inwoners van Rabat hebben hier een vakantiewoning op het strand om de zomermaanden door te brengen. Mehdia Plage en Plage des Nations mogen dan wel tot de mooiste stranden van Marokko behoren, toch zijn ze niet geschikt om te zwemmen door de gevaarlijke stroming.

Saidia

Ondanks dat het gelegen is dicht bij de grens met Algerije, is het wel nog een van de mooiste stranden Marokko. Misschien zelfs het gezelligste strand aan de Middellandse zee. Vooral tijdens de drukke zomermaanden kan het dorp hier erg levendig zijn.