Het is weer de tijd van het jaar om te gaan uitkijken naar die zonnige bestemmingen om vakantieplannen te maken. In je zoektocht naar mooie stranden moet je zeker rekening houden met Italië. Als je Italië wilt bezoeken voor wat anders dan voetbalreizen naar Italië, dan zijn deze mooie stranden zeker een goede aanleiding om Italië te bezoeken. Hierna volgt de top 10 mooiste stranden van Italië.

De top 10 mooiste stranden van Italië;

Cala Marinella

Dit strand is gelegen in Sicilië en is ongetwijfeld een pareltje. Als het dan het mooiste strand van Italië is dan hoort het zeker thuis in deze top 10 mooiste stranden van Italië. De combinatie van het witte strand en de kliffen vormen een pareltje ongerepte kust. Temidden de natuur en het groen is dit zeker een aanrader voor wie op zoek is naar rust. Het strand bevindt zich in het Zingaro natuurreservaat. En als je even geluk hebt, kan je in het glasheldere water zelfs de tonijnen zien zwemmen.

Cala dei Gabbiani

Misschien is dit niet het meest bekende strand van Sardinië, maar het is absoluut één van de mooiste stranden van Italië. Letterlijk vertaald betekent het “het strand van de meeuwen”. En dat is net wat je alom ziet. Het ongerepte zeeleven. Dit strand kan je te voet bereiken, maar dan moet je daar echt wel iets voor over hebben. Beter is om je per boot te laten afzetten.

Otranto

Het strand dat je kan vinden in Otranto, gelegen in de baai van Lecce, behoort zonder enige twijfel ook tot de mooiste stranden van Italië. Otranto is een drukbezochte plek voor wie het heeft voor zonnekloppen gecombineerd met een zwem –of snorkelpartijtje. De vele kuststadjes eromheen zorgen voor een goeie verblijfplaats om te genieten van dit idyllisch stukje Adriatisch strand. Als we het hebben over de mooiste stranden van Italië is dit strand een echte aanrader.

Fiorenzuola di Focara

Dit natuurgebied , vlakbij Pesaro, is vlot met de auto te bereiken. Schitterende uitgestrekte stranden en paadjes door het Middeleeuwse dorpje op de berg zijn een droom voor wandelaars. Hier heb je alles bij elkaar om een optimale combinatie te maken. Er zijn heel wat campings in de nabijheid, wat het verblijven heel makkelijk maakt. Zeker ook zijn plaats in de lijst van mooiste stranden van Italië!

De Amalfikust

Ongetwijfeld één van de bekendste kustlijnen. Vlak naast Napels gelegen, is dit een topper als reisdoel. Niet alleen de citytrip naar Napoli is een aanrader, maar ook de vele kuststadjes die zich bevinden langs de kronkelende kustroute zijn meer dan het bezoeken waard. Een hemelsblauwe zee met spectaculaire uitzichten vanop de vele kliffen is een echte eyecatcher en dus alweer ook één van de mooiste stranden van Italië.

Capri

Aan de andere kant van Napels ligt Capri. Een eiland net voor de kust van Sorrento. Schitterende stranden, als in het paradijs, en steeds aangename temperaturen zijn al vaak het decor geweest voor films en series. Vandaar ook de bekendheid van deze streek. Dit eiland met een bergachtig karakter herbergt voor velen het mooiste strand van Italië.

Sant ‘Andrea

Op het eiland Elba vind je zo goed als alleen maar wondermooie stranden. Iets drukker wel, en omgeven door rotspartijen vind je er veel goudgele zandstranden en ondiepe waters. Sant ‘Andrea is een welkom rustiger stuk in vergelijking met de rest van de Elba stranden. Deze streek is, net door het ondiepe karakter van de zee, een paradijs voor watersportliefhebbers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat duikers en surfers hier hun hart komen luchten. De aanwezigheid van de vele bootjes maakt het geheel alleen maar mooier en romantischer.

Samana

Nog in Puglia, Zuid-Oost Italië, vind je rond de steden Manduria en Avetrana nog van de mooiste stranden van Italië. Samana is een fantastisch mooie en idyllische zandstrook. Spierwit strand en helderblauw water. De strook ligt vlakbij de bekendere steden Bari en Lecce. De nabijgelegen dorpjes zijn zeker het bezoeken waard, want in de straatjes daarvan zijn vele eetgelegenheden en is de sfeer altijd warm en gemoedelijk te noemen. Heeft vast en zeker een topplaats in de lijst van mooiste stranden van Italië.

Capo Graziano

Dit is echt een schitterend stukje natuur. Het noordoosten van Sicilië, bij de Eolische eilanden, herbergt een vulkaaneiland, Filicudi. Hier is vanalles te zien en ook te beleven. Op de helling van Montagnola staan de ruïnes van een dorp uit de bronstijd (zo een 2000 voor Christus). Het strand van Capo Graziano is bovendien wondermooi en ongerept én bijzonder rustig. Een echte genotsplaats en een aanrader voor wie meerwaarde zoekt in een strandstrook.

Cala Luna

Op Sardinië tenslotte bevindt zich nog een pareltje. Gelegen langs de golf van Orosei ligt misschien wel het mooiste strand van Italië. Niet, of toch heel moeilijk (als je er een klim –en kruip –en wandeltocht van een 15 uur voor over hebt), bereikbaar te voet, is dit toch een heel bijzonder strand. Je komt er best per boot via de haven van Orosei of via Gonone. Heel speciaal aan dit strand is dat het is omgeven door rotsen met schitterende grotten. Dus kan je wel even uit de zon als je daar zin in hebt, en kan je wonderbaarlijke beeldjes schieten voor het nageslacht. De rust en de schoonheid van deze plek zullen je in de waan brengen dat het paradijs nu wel heel dicht bij is….

Besluit

Dit was een top 10 mooiste stranden van Italië, maar er zijn er nog vele meer. Ook stuk voor stuk meer dan de moeite waard om te bezoeken of om minstens eens te checken. De Italiaanse kust rondomrond het land bewaart vele pittoreske en mooie stranden. Dit, naast de populaire badsteden, vormt een bron van rijkdom en schoonheid om zeker de trip te overwegen.
Sommigen vlot bereikbaar met de auto, maar de mooiste, meest ongerepten, zijn absoluut aan te raden per boot.