Zin in een culinaire tour in Barcelona? Dan is er alvast genoeg keuze, want deze stad in het noorden van Spanje staat bekend om onder ander de talloze eetgelegenheden die er te vinden zijn. Onderstaande lijst met leuke tapasbars en gezellige restaurantjes is allesbehalve compleet, maar kan je wel inspireren om een food tour in Barcelona te plannen met het gezin, je partner of vrienden!

4 onmisbare restaurants en tapasbars voor een food tour in Barcelona

1. Bar Cañete

Bar Cañete in El Raval, Barcelona, valt meteen op door zijn open keuken en dat maakt het een must-try als je op zoek bent naar gezelligheid tijdens je foodtour in Barcelona. Je vindt er van alles: heerlijke kazen, typisch Spaanse ham en natuurlijk talloze visgerechten. Daarbij staan er heel wat lekkere tapas op het menu. Probeer zeker eens de paella van het huis in Bar Cañete. Het gerecht heeft hier elke dag een andere samenstelling, dus laat je verrassen!

2. Los Caracoles

De Catalaanse keuken komt helemaal tot leven in Los Caracoles, een restaurantje in El Gótic waar ze nog gebruikmaken van een fornuis op houtblokken. Je ziet al van ver de kippen die aan de buitenzijde van het restaurant aan het spit hangen en dat draagt natuurlijk bij aan de atmosfeer.

Los Caracoles is een van de oudste restaurants van de stad en trekt dan ook heel wat toeristen. Geniet er van de uiterst vriendelijke bediening, een aangenaam interieur en de heerlijke gerechten.

Het restaurant bestaat eigenlijk uit meerdere eetruimtes, doordat de eigenaar van het steeds populairder wordende zaakje steeds maar meer omringende gebouwen bijkoopt. Een leuk extraatje: bij het binnenkomen moet je eerst door de keuken, waardoor je meteen begint te watertanden bij het zien van al die lekkernijen…

3. Bar del Pla

Bar del Pla in El Born is een ware tapasbar, verstopt in een pittoresk straatje. De inrichting is eenvoudig, maar erg authentiek: je eet niet aan een tafel, maar aan een enorm houten wijnvat! De gezellige, typisch Spaanse verlichting en de lange bar maken het alleen nog maar beter.

Op het menu staan alle tapas die je je kunt inbeelden, waaronder vele met vlees en vis. Het keukenteam van dit restaurant staat trouwens bekend vanwege hun experimentele creaties, dus laat deze kans niet liggen en probeer er eentje uit!

foodtour barcelona

4. Colmado

Op zoek naar een leuk restaurantje in Eixample, een van de bekendste wijken van Barcelona? Colmado is perfect. Je smult er van traditionele tapas, maar ook een lekker glas wijn of de befaamde vermouth, een drankje dat in deze stad vaak gedronken wordt als aperitief.

Andere heerlijke gerechten zijn:

  • huzarensalade op zijn Spaans (ook wel Russische salade genoemd)
  • patatas bravas, een soort diepgebakken frietjes met pikant sausje
  • Galicische inktvis

Als het erg mooi weer is – en in Barcelona is dat tijdens de lente of zomer meestal het geval – kan je je favoriete tapas of gerecht ook op het bijhorende terras opsmullen. Je hebt er trouwens een prachtig uitzicht op een van de meest bruisende wijken van Barcelona!