Er zijn vele bezienswaardigheden en activiteiten op de Veluwe. Waar gaat uw voorkeur naar uit? Actief en ondernemend op ontdekking met de mountainbike? Of cultuur snuiven en diverse bezienswaardigheden bekijken in de vele pittoreske dorpjes en steden? Er zijn talloze musea, kerken en molens te vinden die het zeer de moeite zijn om te bezoeken.

Of kiest u toch liever voor een amusementspark? Er zijn pretparken voor jong en oud, denk aan de Apenheul, maar bijvoorbeeld ook een kleinschalige park nabij Garderen waar de mooiste zandsculpturen te bekijken zijn.
Afgezien van de vele activiteiten en bezienswaardigheden kunt u natuurlijk ook gewoon intens van de natuur genieten.
Maak een mooie lange fiets- of wandeltocht op de Veluwe en wordt één met de natuur. Fietsend kunt u veel van de Veluwe zien, maar wandelend kunt u de Veluwse pracht en rust pas echt ontdekken. Wandelend is de kans groot dat u wilde dieren spot in de bosrijke omgevingen. Een route met de boswachter behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt

Op de Veluwe zijn veel activiteiten te doen en bezienswaardigheden te zien. Voor jong en oud. De Veluwe is rijk aan mogelijkheden om wilde dieren te bekijken. In de Veluwse bossen lopen talloze wilde dieren rond, denk aan zwijnen en herten.

Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor de mensen die graag musea bezichtigen. Ga bijvoorbeeld eens langs het bekende Kröller Müller museum. Aanvullend kunt u ook een kijkje nemen in het Jachthuis Sint-Hubertus. Dit jachthuis werd in opdracht van het echtpaar Helene en Anton Kröller Müller in 1914 ontworpen en was tot 1935 in hun bezit waarna het geschonken werd aan de Staat der Nederlanden. Genoeg historie te vinden dus. Of bent u een echte dare devil en snakt u naar adrenaline? Gooi het over een andere boeg en bezoek het attractiepark Walibi. (Eigenlijk net iets buiten de Veluwe , maar een echte aanrader.

Bosrijke omgevingen

De Veluwe kunt u ook ontdekken door een verblijf in een vakantiehuisje omringd door bossen. Hier kunt u de natuur voelen en proeven ongeacht het jaargetijde en het weer. Wilt u bijvoorbeeld eens een keer echt wakker worden midden in de natuur? Wilt u uw deur uitlopen en wilde dieren tegenkomen? Dan moet u echt naar de Veluwe komen. Wist u bijvoorbeeld al dat er meerdere wolven zijn gezien op de Veluwe? Vrijwilligers van wolvenmeldpunt zijn druk bezig met het opsporen en het onderzoeken van de wolf. Verwachtingen zijn dat de wolf weer terug keert naar ons land.

Neem uw huisdier mee op vakantie

Honden houden van natuur, en waar vindt u nou meer natuur dan op de Veluwe? Hoi Veluwe, dé boekingssite voor vakantiehuisjes op de Veluwe heeft veel huisjes waar honden ook welkom zijn. Boek een leuk vakantiehuisje en neem uw hond mee zodat u samen lekker kunnen uitwaaien.

Het diverse aanbod van Hoi Veluwe

Hoi Veluwe biedt u diverse huisjes aan verspreid over verschillende karakteristieke dorpjes. Er zijn verschillende vakantiehuisjes die midden in de bossen liggen. Ook zijn er huisjes met sauna en of jacuzzi. Dat is wel zo lekker, bijvoorbeeld tijdens de koude herfstdagen. Boek snel een vakantiehuisje op de Veluwe en geniet van al het moois dat deze prachtige regio u te bieden heeft.