Denemarken heeft een prachtig landschap, charmante middeleeuwse stadjes, schone lucht, fietsvriendelijke steden en locals die graag plezier maken (Denen blijven vaak tot het ochtendgloren buiten).

De Denen hebben een zeer geordende maar gelukkige levensstijl. Voor hen is het leven bedoeld om geleefd te worden, niet om op kantoor door te brengen. De meeste toeristen brengen slechts een paar dagen door in Kopenhagen voordat de hoge kosten van het land hen ertoe aanzetten weer verder te reizen. Die mensen missen echter wat het land te bieden heeft. Bovendien zijn er ook hier tal van manieren om geld te besparen!

Ga dus niet alleen maar naar Kopenhagen! Zorg ervoor dat je de kustlijnen, kleinere steden en prachtige parken verkent die dit kleine maar prachtige land heeft. Er is veel te zien en te doen en maar heel weinig toeristen nemen de tijd om buiten de hoofdstad te reizen. Dat betekent dat je tijdens je ontdekkingstocht een groot deel van het land voor jezelf hebt.

Bezoek Kopenhagen

Een van onze favoriete steden ter wereld is Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Het is prachtig, de architectuur is stijlvol, er is een geweldig nachtleven en de lokale bevolking is vriendelijk. Verken het prachtige Rosenborg-kasteel dat dateert uit 1606 en vol staat met kunstvoorwerpen die toebehoorden aan het Scandinavische koningshuis. Bekijk unieke musea zoals Cisternerne, een locatie en tentoonstellingsruimte. Zorg ervoor dat je door de kleurrijke 17e-eeuwse Nyhavnhaven vaart en ook Tivoli Park bezoekt.

mooiste Denemarken

Verken Aarhus

De op een na grootste stad van Denemarken staat bekend om zijn kunst en cultuur. Geniet van tal van fascinerende musea zoals Den Gamle By, met 75 historische gebouwen en een kijkje in het dagelijkse leven in de 18e, 19e en 20e eeuw. Sla ook een bezoek aan ARoS niet over, het is een van de grootste kunstmusea in Europa en heeft een ongelooflijk dakterras met het beste panoramische uitzicht over de stad. Naast de vele musea en galeries zijn er unieke pretparken, zoals Legoland en Tivoli Friheden. Dit is een grote studentenstad en heeft ook een actief nachtleven en goede budget restaurants.

Bezoek Roskilde

Roskilde was de hoofdstad van Denemarken van 960 tot 1536. Het organiseert elk jaar in juni het grootste muziekfestival van Europa. Dit is een geweldige stad om de geschiedenis van het land te bekijken, of het nu gaat om de verschillende kerken, de met bakstenen omzoomde straten of de door Viking beïnvloede musea. Je kunt er aan boord gaan van een echt Vikingschip, musea verkennen of een bezoek brengen aan het nabijgelegen nationale park Skjoldungernes Land. De kathedraal, daterend uit de 17e eeuw, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de beroemdste van het land.

alles over Denemarken

Wandelen in Denemarken

Net als hun Scandinavische tegenhangers houden Denen van het buitenleven. Of je nu een korte dagwandeling vanuit de stad wilt of iets uitdagenders, Denemarken heeft het allemaal. Enkele mooie paden om te wandelen zijn de Camønoen-proef (174 km) en de Gendarmstien-proef (84 km). Je kunt meer routes vinden op hiking.waymarkedtrails.org en alltrails.com.

Ga naar het strand

Met een kustlijn van 7.400 kilometer heeft Denemarken een groot aantal stranden. Hoewel het weer lastig kan zijn, is een zonnige dag op het strand in Denemarken een heerlijke manier om te ontspannen. Bekijk Hornbæk Beach (in het noorden bij Hornbæk), Bøgebjerg Beach (bij Odense in het midden van het land) en Blokhus Beach (bij Blokus in het noorden). Om te zwemmen in Kopenhagen, ga naar Amager Beach Park en Svanemølle Beach.

de mooiste plekjes van denemarken

Bezoek kasteel Kronborg

Gelegen langs de kust in Helsingør en gebouwd tussen 1220-1230, werd het kasteel in 2000 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het is ook het kasteel waar Shakespeare zijn toneelstuk Hamlet in 1609 plaatste. Het is een geweldige plek om rond te dwalen en te verkennen, en het is slechts een uur van Kopenhagen. Je kunt het kasteel bezichtigen en de koninklijke vertrekken (die dateren uit 1576) zien, evenals de eetzaal (de thuisbasis van 40 wandtapijten met afbeeldingen van 100 verschillende Deense koningen) en de kapel (die werd ingehuldigd in 1582). Tickets zijn 125 DKK.

Dyrehaven

Dit park, algemeen bekend als The Deer Park, werd gebouwd in 1669 en ligt net buiten Kopenhagen. Met een lengte van meer dan 11 kilometer kun je hier fietsen, wandelen en paardrijden. Zorg ervoor dat je ook het Bakken-pretpark in het park bezoekt, dat allerlei attracties heeft (er zijn vijf achtbanen en klassiekers zoals botsauto’s en een reuzenrad), kermisspellen en gokautomaten. De toegang tot zowel het park als het attractiepark is gratis.

Denemarken

Het Skagens-museum

Dit museum beschikt over een uitgebreide collectie werken van de Skagen-schilders, een groep kunstenaars die eind 19e en begin 20e eeuw in Skagen woonden. Het museum, geopend in 1908, heeft bijna 2.000 kunstwerken (voornamelijk schilderijen) en bevat ook een wisselende lijst van tijdelijke tentoonstellingen. De toegang is 120 DKK.