Uitzoeken wat je mee moet nemen tijdens het backpacken kan best een uitdaging zijn! Je hebt een kleine tas en zoveel spullen die je zou kunnen meenemen. Hoe bepaal je precies wat de belangrijkste dingen zijn voor backpacken en wat je achterlaat? Dit maakt allemaal een enorm verschil! Aangezien de meeste mensen die een backpack vakantie plannen in februari vertrekken, heb je genoeg tijd om onderstaande tips te lezen!

Een van de meest gestelde vragen die we krijgen van mensen die op het punt staan ​​een backpack vakantie te gaan maken, is: welke uitrusting moet ik meenemen tijdens het backpacken? Wat zijn de essentiële items die ik nodig heb? Nou, lees dan verder, want we laten je precies zien wat je moet inpakken tijdens het backpacken en waar je aan moet denken.

Onze beste tips en inpak hacks

Voordat we ingaan op de details hiervan, laten we beginnen met het delen van onze absolute tip voor het inpakken van reizen met een backpack: pak licht in. Of je nu kampeert en wandelt, naar Zuid Amerika of Azië reist als een pro of met een beperkt budget op pad gaat, het maakt niet uit wat voor soort backpackreis je plant. Je moet zo licht mogelijk reizen. 

Door lichter te reizen, bespaar je jezelf de spanning en stress van een zware rugzak. Als je licht reist, heb je ruimte over, wat betekent dat je indien nodig meer spullen in je tas kunt stoppen. Zie je een leuk souvenir voor je moeder? Wil je wat kampeerspullen ophalen? Als je licht inpakt, heb je de ruimte om meer spullen in je rugzak te doen…

Een andere goede tip is om altijd de juiste spullen in te pakken voor jouw bestemming en voor het soort reis dat je van plan bent te maken. Een sneldrogende handdoek is altijd gewenst, maar er zijn bepaalde spullen die je op bepaalde bestemmingen niet nodig hebt. Houd bijvoorbeeld het klimaat goed in de gaten, als je in juli door Europa gaat backpacken, heb je niet al te veel warme kleding nodig.. behalve een jas voor het Verenigd Koninkrijk. Evenzo, als je gewoon naar het strand gaat of steden gaat verkennen, zijn wandelschoenen waarschijnlijk niet zo essentieel! En als je geen Digital Nomad of aspirant-ondernemer bent, dan kun je die laptop waarschijnlijk van je backpack lijst halen!

Door de reis stijl en het reisschema van je backpack reis bij te houden, kun je snel en gemakkelijk bepalen welke uitrusting voor backpacken geschikt is om mee te nemen op jouw reis!