Washington D.C. heeft meer dan 175 ambassades, ambassadeurs woningen en internationale culturele centra. Dat betekent dat er een diversiteit en cultuur is die je niet zult vinden in de meeste andere steden in de VS, behalve misschien in NYC. Washington is een stad waar je alle soorten voedsel en talen ter wereld kunt vinden.

De enorme studentenpopulatie van de stad maakt DC semi-betaalbaar, hoewel het de laatste jaren behoorlijk duur is geworden. Je vindt er een ongelooflijke restaurant cultuur, veel nieuwe en gerenoveerde woon- en werkruimtes en een groeiende cocktailbar scene. Voeg daar de geschiedenis, talloze gratis musea en monumenten aan toe, en je krijgt een eclectische en leuke stad om te bezoeken met veel te zien en te doen!

Bezoek de Nationale dierentuin

De dierentuin is geopend in 1889 en biedt onderdak aan meer dan 1.800 dieren verspreid over 160 hectare. Hier vind je mensapen, olifanten, reptielen, panda’s en nog veel meer. Het was een van de eerste dierentuinen ter wereld die ook een wetenschappelijk onderzoeksprogramma ontwikkelde. Als onderdeel van het Smithsonian is de dierentuin gratis te bezoeken. Je dient wel online te reserveren.

Dit maakt een bezoek aan Washington meer dan waard

Bezoek het spionagemuseum

Het International Spy Museum, geopend in 2002, heeft tentoonstellingen over zowel historische als hedendaagse spionage operaties. Bekijk schoenen met valse bodems, foto’s van beruchte spionnen en interviews met voormalige inlichtingenofficieren. Er zijn meer dan 7.000 items in de collectie, met informatie die teruggaat tot het oude Egypte en Griekenland en hoe hun spionnen te werk gingen. Het is super interessant! Tickets zijn $ 24,95.

Kersenbloesems

Als je tussen maart en april in Washington D.C. bent, mag je het Cherry Blossom Festival niet missen, dat jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers trekt. De bomen waren in 1912 een geschenk van Japan aan de Verenigde Staten en hun bloei wordt gemarkeerd door een feest met concerten en vuurwerk. Tidal Basin, East Potomac Park en het Washington Monument zijn de beste plaatsen om ze van dichtbij te zien.

wat mag je niet missen in washington

Bezoek de oude binnenstad van Alexandria

Steek de rivier over naar Alexandria, een klein stadje met geplaveide straten bezaaid met koloniale gebouwen en historische monumenten. Een van de leukste dingen om hier te doen is de kroegentocht / spooktocht, waarbij je historische plaatsen en spookachtige gebouwen verkent terwijl je ook verschillende pubs bezoekt. Nightly Spirits organiseert tours voor $ 25 USD per persoon. Terwijl je hier bent, mag je de oude koloniale landhuizen, de voormalige torpedo fabriek en het smalste historische huis van de VS niet missen… het is slechts 2 meter breed!

bezienswaardigheden in Washington

Bezoek het Witte Huis

Volg een rondleiding waar de machtigste persoon van het land woont. Gebouwd in 1800, kun je hier de geschiedenis van het gebouw en al degenen die het hebben bewoond leren kennen. Als je een staatsburger bent van een ander land dan de VS, moet je rondleidingen regelen via je ambassade in D.C. Je wordt enkele weken voor je tour gevraagd om beveiligingsinformatie te verstrekken om te worden goedgekeurd, dus zorg ervoor dat je vroeg boekt!

tips voor een bezoek aan Washington

Het Hooggerechtshof

Dit neoklassieke gebouw, bekend als het Marmeren Paleis, werd gebouwd in 1935 en is de thuisbasis van de hoogste rechtbank van het land. Rechtszittingen zijn open voor het publiek op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt en er zijn gratis lezingen van 30 minuten in de grote zaal die uitleggen hoe de rechtbank werkt. Probeer zeker een van de lezingen bij te wonen, want ze bieden veel interessante informatie.

Bezoek het Holocaust Museum

Het Holocaust Museum is zowel prachtig als hartverscheurend. Het beschikt over een grote permanente tentoonstelling die drie hele niveaus beslaat en het verhaal van de Holocaust vertelt door middel van films, foto’s, artefacten en verhalen. Tickets zijn gratis maar moeten wel online gereserveerd worden.

Washington

Maak een gratis wandeltocht

Een van de beste manieren om de stad in je op te nemen is tijdens een gratis wandeltocht. Je krijgt dan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien, leert over de geschiedenis en hebt een expert bij de hand om al je vragen aan te stellen. DC Walkabout, Free Tours by Foot en Strawberry Tours hebben allemaal een goede route om je op weg te helpen. Zorg ervoor dat je je gids aan het einde een fooi geeft!

National Gallery of Art

Dit museum heeft twee vleugels: de oostelijke vleugel, waar de modernere werken van de galerij zijn ondergebracht (Henri Matisse, Mark Rothko, etc) en de westelijke vleugel, die de oudere werken van de collectie bevat,van Sandro Botticelli tot Claude Monet. Je zult hier veel kunstenaars zien schilderen en het is fascinerend om ze te zien werken om deze historische meesterwerken na te maken. Tijdens de zomer wordt er in de beeldentuin ook vaak live muziek gespeeld. De toegang is gratis, maar je dient wel online te reserveren.

Washingtondit moet je zien in Washington