Ibiza is geweldig. Ibiza is heerlijk. En daarom is Ibiza erg populair bij toeristen, maar toch komen veel mensen slecht voorbereid naar het eiland en betalen daar uiteindelijk de prijs voor. Zo zijn er veel bezienswaardigheden op Ibiza, maar zien veel mensen die niet. Als men dan ergens naartoe gaat, bijvoorbeeld een strand, dan kan men daarin nog wel eens de verkeerde keuze maken. Tijd dus om eens te kijken wat je moet weten voor je naar Ibiza gaat.

Je kunt jezelf niet vrijwaren van de krachten van de zon. Die gigantische, gasvormige vuurbal kan je huid doen verbranden als je maar lang genoeg stil blijft. Vooral wij Nederlanders hebben niet echt een een zekere mate van immuniteit tegen de zonnestralen. Zoek daarom, vooral in het begin van je vakantie, wat schaduw, doe wat zonnebrandcrème op en verpest je vakantie niet door constant aloë vera te moeten aanbrengen op je door de zon verbrande huid.

Hoewel de meesten zich bewust zijn van de enorme party scene op het eiland, zijn velen verrast om te horen dat het eiland uit meer bestaat dan alleen een strook nachtclubs en een strand. Het is een groot eiland, 570 vierkante kilometer, met daarop prachtige verlaten stranden, glooiende dennenbossen, ruige landelijke gebieden, prachtige kustlijnen en heuvels waar je heerlijk kunt wandelen. Ook voor backpackers in Spanje is het een prima bestemming.  De beste manier om het te ervaren, is om een auto, of nog beter een scooter, te huren. Je zult versteld staan ​​hoe adembenemend mooi het eiland is.

Verrassend genoeg is de belangrijkste stad van het eiland een oude stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je kunt langs de versterkte muren wandelen, genieten van het uitzicht over het naburige eiland Formentera. Daarnaast kun je er heerlijk struinen door musea en galerieën, de steegjes verkennen, fantastisch eten en kijken hoe de lokale bevolking hun dagelijkse leven leiden. Allemaal zonder dat er een nachtclub in zicht is.

Ga op zoek naar mooie stranden

Het beste strand dat je op Ibiza zult bezoeken, is het strand waar je naar moet zoeken. Niet alleen zal het op zichzelf al geweldig zijn, maar je zult de extra voldoening krijgen omdat je iets voor jezelf hebt ontdekt. Misschien kreeg je wat advies van een local of ben je gewoon gaan rondrijden, het maakt niet uit, je hebt zojuist je favoriete strand op het eiland gevonden. Het kan rotsachtig zijn, het kan zanderig zijn, maar het water zal kristalhelder zijn, met verschillende tinten blauw. Je kunt zelfs de korte tocht met de veerboot naar Formentera maken, waar je de mooiste stranden van Europa kunt vinden.

Als je wilt uitgaan, moet je natuurlijk op Ibiza zijn, maar wees voorbereid op wat late avonden, aangezien de meeste clubs pas om middernacht open gaan. s dat je iets te laat en wil je de volgende dag nog wat kunnen doen, probeer dan eens een van de dagfeesten in de open lucht. Locaties zoals Ushuaia, Ibiza Rocks, Ocean Beach en zelfs de oude verlaten dierentuin organiseren feesten die ’s middags beginnen en tot middernacht duren. Op die manier geniet je van de Ibiza sfeer, maar heb je genoeg energie om de volgende dag ook nog van het eiland te kunnen genieten. Of je kunt gewoon rechtstreeks van de dagfeesten naar Amnesia gaan, jouw keuze.