De meeste mensen komen in Dubai door een tussenstop op weg naar hun eindbestemming elders. Ze arriveren, brengen een nacht of twee door en vliegen dan verder naar hun eindbestemming. Hoewel Dubai vaak wordt gezien als ‘Vegas in de woestijn’, is er hier verrassend veel te doen. 

Dubai is een stad die gevangen zit tussen het oude en het nieuwe. Een plek in een conservatieve cultuur met ouderwetse gebruiken en tegelijkertijd een Midden-Oosterse Vegas waar alles mag (zolang het maar achter gesloten deuren is). Er is in deze stad ontzettend veel te doen, ook voor backpackers. Hieronder geven we je tips om op een kleiner budget toch Dubai te kunnen bezoeken.

Wat kun je met welk budget doen?

Met een backpackers budget van 260 AED per dag kun je in een hostel verblijven, al je maaltijden koken, met het openbaar vervoer reizen en ook nog eens wat activiteiten doen. Als je van plan bent te drinken, moet je 40-80 AED per dag toevoegen.

Met een gemiddeld budget van 770 AED per dag kun je in een goedkoop hotel of Airbnb verblijven, uit eten gaan bij de goedkopere restaurants, een paar drankjes drinken, af en toe een taxi nemen om je te verplaatsen en een paar betaalde attracties doen, zoals een woestijnsafari.

Met een “luxe” budget van 1425 AED kun je in een chique hotel verblijven, voor elke maaltijd uit eten gaan, zoveel drinken als je wilt, uit eten gaan voor een brunch, betaalde rondleidingen volgen, de Burj Khalifa bezoeken en een auto huren voor enkele dagtochten. The sky is the limit met een dergelijk budget!

Dubai bezoeken met een klein budget doe je zo!

Tips om geld te besparen in Dubai

Dubai is een dure stad. Als je naar winkelcentra en restaurants gaat die zich richten op expats, zul je veel geld uitgeven. Dat gezegd hebbende, er zijn een paar dingen die je kunt doen om kosten te besparen, zodat je je budget niet in een dag opmaakt. Hier zijn enkele snelle tips om je te helpen geld te besparen in Dubai:

– Ga eten in Old Dubai: Blijf uit de buurt van de hotels, winkelcentra en chique zaken die bedoeld zijn om je veel geld uit te laten geven en ga naar Old Dubai voor goedkoop eten. Maaltijden in restaurants in dit gebied kosten minder dan 85 AED.

– Kies een accommodatie in de buurt van de metro: Zorg ervoor dat je accommodatie in de buurt van een metrohalte ligt. Je wilt niet onnodig rondlopen als het bloedheet is en het openbaar vervoer is veel goedkoper dan een taxi nemen.

– Neem een ​​herbruikbare waterfles mee: Het kraanwater is veilig om te drinken in Dubai, dus neem een ​​herbruikbare waterfles om deze onderweg te kunnen vullen.

– Gebruik Groupon: Groupon is enorm in Dubai en je kunt talloze kortingen, 2-voor-1-specials en deals op de website vinden. Als je iets wilt doen, kijk dan eerst daar, want de kans is groot dat je korting krijgt.

– Ga op zoek naar ‘The Entertainer’: The Entertainer is een tijdschrift en app die kortingen biedt voor restaurants, hotels en activiteiten. Haal een exemplaar op bij aankomst in Dubai. Het is niet goedkoop (het kost 395 AED), maar soms kun je de app voor 50% korting vinden of een gratis proefversie krijgen. Als je van plan bent veel te zien en te doen, is het de prijs zeker waard.

– Ga op zoek naar happy hours: Dubai zit vol met happy hours. Plan je drinken dienovereenkomstig om de hoge prijzen van de stad te vermijden.

– Drink geen alcohol: Buiten de happy hours en onbeperkte brunches is drinken duur, dus beter kun je het tijdens je bezoek rustig aan doen, of helemaal overslaan als je een beperkt budget hebt.

Dubai bezoeken met een klein budget

Vervoer in Dubai

Openbaar vervoer: De metro van Dubai bestaat uit bijna 50 stations. Met het openbaar vervoer kun je overal komen waar je wilt. De openingstijden zijn afhankelijk van de dag, maar beide lijnen beginnen te rijden van ongeveer 5.30 uur tot ongeveer 01.00 uur. Op vrijdag rijden de treinen echter pas om 10.00 uur. Je hebt een Nol Card nodig om je te verplaatsen en je kunt de kaart bij elk van de loketten op de metrostations kopen voor 70 AED. Tarieven zijn afhankelijk van naar welke van de zones je reist. Een standaard ticket voor één zone is 4 AED, voor twee zones is het 6 AED en als je door 3 of meer zones reist is het 8,50 AED.

Bus: Als je niet met de metro naar je bestemming kunt komen, brengt de bus je daar. Net als de metro heeft de bus verschillende zones en wordt de Nol-kaart gebruikt als betaalmiddel.

Veerboot: De veerboot in Dubai vaart 7 dagen per week vanaf 3 verschillende terminals in de jachthaven. Avondtochten met de veerboot zijn veel drukker, dus zorg dat je 30 minuten eerder bij de terminal bent. Tickets variëren van 15-50 AED voor stoelen in het hoofdgedeelte van de boot en 25-75 AED voor comfortabelere stoelen aan de voorkant van de boot.

Taxi: Taxi’s beginnen bij 12 AED en stijgen met ongeveer 2,50 AED per kilometer. Sla ze over als je kunt. De prijs loopt echt snel op!

Ridesharing: Uber en Careem zijn de twee belangrijkste ridesharing-apps in Dubai. Ze zijn meestal niet goedkoper dan een standaard taxi, maar ze zijn meestal een stuk handiger.

Autoverhuur: Als je de stad wil verlaten, kun je auto’s huren voor ongeveer 65 AED per dag. Huur er echter alleen een als je de stad verlaat. Gebruik anders gewoon het openbaar vervoer om je te verplaatsen.