Vakantie tijdens corona ziet er voor veel mensen anders uit dan ze gewend zijn. Toch hoeft dit helemaal niet zo een domper te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietsvakantie in eigen land? Nederland is hier het perfecte landje voor. Het heeft bovendien prachtige natuur te bieden. Als je fietsen en natuur wilt combineren, kom je al snel uit op Schiermonnikoog. Dit is het Waddeneiland van Nederland waar auto’s niet zijn toegestaan! Heb je zin in een avontuurlijk dagje weg naar dit mooie eiland? In dit artikel lees je precies wat te doen in Schiermonnikoog!

Een dagje fietsen

Tijdens een dagje Schiermonnikoog plannen mag een fietstocht niet ontbreken. Vlak na aankomst met de boot op het eiland kun je al gelijk terecht bij een fietsverhuurpunt. Schiermonnikoog biedt 30 kilometer aan fietspad. Er rijden geen auto’s, dus voor een fietsvakantie in eigen land is Schiermonnikoog de place to be! In één dag fiets je gemakkelijk het hele eiland rond. Je houdt zelfs nog tijd over om het dorp, vol horecagelegenheden en een gezellige winkelstraat, te verkennen.

fietsvakantie-in-eigen-land

Cultuursnuiven op ‘Schier’

Wat te doen in Schiermonnikoog behalve fietsen? Als je aan Schier denkt, zul je waarschijnlijk direct de rode vuurtoren voor je zien. Dit is de Noordertoren, ook wel Buitentoren genoemd, en wordt nog iedere dag gebruikt. Maar wist je dat Schiermonnikoog ook nog een witte vuurtoren heeft? Tijdens een fietstocht zijn de Noorder- en Zuidertoren zeker een fotostop waard. Daarnaast rijd je tijdens het fietsen langs diverse culturele bezienswaardigheden. Zet je fiets dus even aan de kant en beklim uitkijkpunt Bunker Wassermann of breng een bezoek aan Bunkermuseum Schlei, Het Rariteitenkabinet (gevestigd in het It Aude Kolonyhus) of het Schelpenmuseum.

wat-te-doen-in-Schiermonnikoog

Uitwaaien op strand en vogels spotten

Vakantie tijdens corona is natuurlijk hét moment om de rust te blijven opzoeken. In Schiermonnikoog vind je een groot nationaal park met ongerepte natuur. Het eiland heeft bovendien het breedste strand van Europa om heerlijk op uit te waaien. Want zeg nu zelf: voor een dagje Schiermonnikoog plannen mag een strandwandeling niet ontbreken! Ben je een vogelliefhebber? Ook dan zal Schier je niet teleurstellen. Onder het dorpje ligt de Westerplas waar een vogelkijkhut tot over het water doorloopt. Een goed moment om even helemaal tot rust te komen na het fietsen!