Een weekend weg in eigen land. Heb je wel eens aan Tilburg gedacht? Deze stad barst van de gezellige café’s, leuke pleinen en telt ontzettend veel activiteiten. In dit artikel lees je tips voor een geslaagd weekendje weg in Tilburg.

Tilburgse kermis

De Tilburgse Kermis is natuurlijk een van de trekpleisters van Tilburg. De laatste tien dagen van juli staat de stad in het teken van attracties, eetkraampjes en optredens. Je hebt minstens een paar dagen nodig om je ogen goed de kost te geven. Het centrum barst van de leuke activiteiten. Voor de beste ervaring boek je een hotel Tilburg, omdat je aan één dag gewoon niet genoeg hebt!

Piushaven

De Piushaven is een vernieuwd deel in Tilburg. Dit stuk kent ontzettend veel leuke restaurantjes en terrassen. Huur een bootje, een kano of een waterfiets om de stad vanaf een andere kant te leren kennen.

Safaripark Beekse Bergen

Vlakbij Tilburg, in Hilvarenbeek, vind je Safaripark Beekse Bergen. Ideaal als je een dagje aan de drukte van de stad wil ontsnappen. Dit park kenmerkt zich door de groene omgeving, grote verblijven voor dieren en een optimale Afrikaanse ervaring.

Musea in Tilburg

Tilburg kent een aantal leuke musea, waaronder de Pont en het Textielmuseum. In De Pont vind je hedendaagse kunst en veel afwisselende collecties. Dit museum is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vlakbij De Pont bevindt zich het Textielmuseum. Vooral als je de historie en het industriële karakter van de stad wil leren kennen is dit echt een aanrader.

Bierproeverij

Abdij Koningshoeven, ofwel het Trappistenklooster, ligt in het dorpje Berkel-Enschot. Makkelijk te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Want met de auto wil je hier natuurlijk niet heen. Laat je verrassen door de eigen gebrouwen La Trappe.

De Korte Heuvel

Een van de gezelligste straten van Tilburg is de Korte Heuvel. Hier vindt je gezellige café’s en eetgelegenheden. Ben er snel bij, want op een zomerse dag hebben meer mensen het idee om hier hun avond door te brengen.