Finland is een prachtig land. Met epische bergen, schilderachtige watervallen, adembenemende fjorden, talloze sauna’s en met de kans om het noorderlicht te zien, is het een ongelooflijke bestemming voor outdoor- en avontuurlijke reizigers.

Vanwege de afgelegen ligging en het feit dat Finland duur is, slaan veel reizigers het land over wanneer ze Europa verkennen. Maar dit is een fout. Finland heeft veel te bieden en er zijn genoeg manieren om hier geld te besparen. Wij denken dat het een van de meest ondergewaardeerde bestemmingen in Europa is, vooral als je van de natuur houdt! Hier zijn een paar tips om geld te besparen in Finland.

Reis buiten het seizoen

De beste tijd om Finland te bezoeken is in de zomer, wanneer het weer mild is en de dagen lang zijn. Maar als je op zoek bent naar lagere prijzen, overweeg dan om in de lente of herfst te reizen. De winters in Finland kunnen koud en donker zijn, maar ze bieden ook een magische ervaring voor reizigers die het noorderlicht willen zien.

Hoe te besparen?

Hotels in Finland kunnen duur zijn, maar er zijn veel betaalbare hostels en Airbnb’s beschikbaar. Eten buitenshuis in Finland kan duur zijn, dus bespaar geld door je eigen maaltijden te koken. Veel hostels en Airbnb’s hebben keukens waar gasten gebruik van kunnen maken. Er zijn veel gratis activiteiten om te doen in Finland, zoals wandelen, fietsen en kanoën. Je kunt ook gratis musea bezoeken op de eerste maandag van elke maand.

Verken het Salla Reindeer Park

Dit park in de poolcirkel is de plek waar je rendieren kunt voeren, husky’s kunt aaien, een kanotocht kunt maken, kunt gaan wandelen en skiën. Er zijn rendier competities (rendieren zijn een belangrijk onderdeel van de inheemse cultuur hier), huskytochten en nachtelijke kanotochten wanneer de zon de hele nacht op is. In de wintermaanden kun je het noorderlicht ervaren terwijl je ’s nachts door het bos wandelt met sneeuwschoenen. Als wandelen niet jouw ding is, zijn er ’s nachts rendierslee tochten voor degenen die het noorderlicht hopen te zien. Je kunt ook hondensledetochten uitproberen en je eigen team husky’s sturen. De toegang tot het park is 10 EUR (tours hebben extra kosten).

Finland deondergewaardeerde bestemming in Europa

Zie het noorderlicht in Lapland

Dit is absoluut een van de beste dingen om te doen in het land. In het noordelijke deel van Lapland kun je het noorderlicht bijna elke nacht zien als de lucht helder is, terwijl ze in het zuiden van Finland slechts 10-20 nachten per jaar zichtbaar zijn. Lapland ligt binnen de poolcirkel, dus er is elke dag van november tot januari in wezen 24 uur duisternis. Er zijn veel rondleidingen waar je aan kunt deelnemen, maar je kunt je ook op eigen houtje wagen om geld te besparen als je op een budget bent. Een driewieler sneeuwscooter tour om het noorderlicht te zien kost ongeveer 155 EUR per persoon. September-april is de beste tijd om het te zien.

Finland Een ondergewaardeerde bestemming in Europa

Bezoek het Santa Claus Village in Rovaniemi

Dit kerstamusementspark is geweldig voor iedereen die met kinderen reist. Je kunt “Santa” ontmoeten, sneeuwschoen safari’s maken, rendieren voeren en meer te weten komen over Finse kersttradities door de jaren heen. Het schattige dorpje omvat het officiële kantoor van Santa, zijn Kerstmis huis, het hoofdpostkantoor van Santa Claus en het huis van mevrouw Claus en de rendieren van Santa. Volwassenen kunnen genieten van een verscheidenheid aan eetgelegenheden, variërend van chique restaurants tot leuke bars. De Ice Bar wordt elk jaar opnieuw gebouwd en staat vol met sneeuw- en ijssculpturen. Toegang is gratis en het dorp is het hele jaar open.

alles over finland

Verken Helsinki

Helsinki, historisch, klein, vol groen en gelegen aan de Baltische Zee, is een schilderachtige stad die niet zo veel toeristische drukte krijgt als andere Europese hoofdsteden. Bezoek de zes eilanden die de Suomenlinna Sea Fortress vormen (die dateert uit de late 18e eeuw) of neem een geschiedenisles bij het National Museum of Finland. Als je behoefte hebt aan ontspanning, stop dan bij een van de vele sauna’s in Helsinki. En voor een unieke ervaring, boek je de saunakamer op het reuzenrad Skywheel Helsinki. De stad staat vol met musea en restaurants van wereldklasse en is perfect voor een paar dagen verkennen.

Finland als ondergewaardeerde bestemming in Europa

Verblijf in een ijshotel of glazen iglo in het SnowHotel

Het SnowHotel ligt in Lapland en alles in het hotel is gemaakt van ijs, inclusief je bed (je krijgt warme huiden en slaapzakken, geen zorgen)! Het hotel wordt elk jaar opnieuw gebouwd van sneeuw en ijs, dus het uiterlijk verandert voortdurend. Het biedt plaats aan maximaal 70 gasten en er zijn extra glazen iglo’s die perfect zijn voor het kijken naar de sterren. Geniet van sauna sessies, ga op zoek naar het noorderlicht en bewonder de vele ijsbeelden. Er is hier ook een ijsrestaurant dat lokale gerechten serveert op bevroren borden. De bar serveert ook lekkere cocktails in glazen gemaakt van ijs. Een basiskamer met een tweepersoonsbed kost 200 EUR per nacht. Je kunt ook in kleinere glazen iglo’s verblijven.

Finland de ondergewaardeerde bestemming in Europa