De zomer ligt alweer even achter ons en buiten is het alweer donker als je thuiskomt van je werk. Ok, de wintermaanden hebben ook leuke eigenschappen, zo komt Kerstmis er al weer aan. Toch missen velen van ons de zon en het buitenleven. Waarom je dan niet alvast verdiepen in je volgende zomervakantie. Lezen over bestemmingen en bezienswaardigheden en wegdromen over een zonovergoten strand, kan de zomer weer iets dichter bij laten voelen. Ben jij zo iemand die graag in de herfst of winter al over zijn zomervakantie wil nadenken? Kijk dan eens naar fly & drive reizen. Hierbij vlieg je naar je bestemming, waar een auto op je wacht om op avontuur te gaan. Een auto biedt je de ultieme vrijheid om op plekjes te komen die anders moeilijk bereikbaar zijn. Als je echter in het buitenland gaat autorijden, zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Welke dat zijn lees je in deze blog!

Lokale regelgeving

Neem de tijd om aan de auto te wennen voordat je de snelweg op gaat en onthoud dat sommige wetten iets anders zijn, zoals het gebruik van koplampen, wie voorrang heeft, wat te doen bij pech en documenten die je altijd bij je moet hebben . Wees voorzichtig op rotondes, vooral als je niet gewend bent om links te rijden en je gaat naar het Verenigd Koninkrijk op vakantie.

Observeer lokale weggebruikers, maar ga er niet vanuit dat hun acties altijd de juiste zijn; hierdoor kun je echter anticiperen op acties die thuis misschien niet gebruikelijk zijn. Alle wettelijke vereisten zullen in de auto zitten met dank aan het verhuurbedrijf, maar het is altijd verstandig om je huiswerk te doen, te weten wat er in het voertuig moet zitten en de vertegenwoordiger te vragen om ze aan je te tonen.

Wanneer rijden in Zuid-Europa?

Rond de Middellandse Zee raden we elk moment aan van half maart tot begin november, maar denk goed na over half juli tot half augustus, aangezien sommige wegen langs de kusten behoorlijk druk kunnen zijn en bepaalde veerboot routes lange wachtrijen kunnen hebben. 

Gezondheid en veiligheid tijdens een fly & drive vakantie

Zorg ervoor dat je altijd een paar flessen water in de auto hebt, vooral als je in een warm klimaat of ver buiten de gebaande paden rijdt. Je kunt ook een waterfilterfles meenemen dat water uit bijna elke bron in schoon drinkwater verandert.

Neem voldoende snacks mee en houd de benodigdheden bij de hand. Er zijn maar weinig winkels in afgelegen gebieden, dus je moet altijd voorbereid zijn, ze zijn ook handig als je pech hebt; of als je een mooie plek vindt om te picknicken.

Rijden in een warm klimaat? Vergeet niet om de zonnebrandcrème te smeren. De ramen kunnen insecten op afstand houden, maar ze beschermen je niet volledig tegen UV-stralen. Vergeet niet om tabletten tegen zeeziekte in te pakken als je daar vatbaar voor bent, vooral als u in bergachtige gebieden reist. Een uitgebreide reisverzekering is essentieel, die alle activiteiten dekt waaraan je verwacht deel te nemen, evenals nood repatriëring.

Veiligheid

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van grote verschillen in verkeersregels in het land waarin je gaat rijden. De verkeersregels in Europa zijn vaak afwijkend aan verkeersregels in andere werelddelen. Bekijk de verkeersveiligheid gegevens van het land waar je naartoe reist en rijd dienovereenkomstig. Marokko en Cuba hebben bijvoorbeeld allebei een slechte staat van dienst op het gebied van verkeersveiligheid, met kuilen, ezelskarren, zwervende dieren, mensen en fietsen die op elk moment voor je de weg over kunnen steken. Wil je de mooiste stranden van Marokko met de auto gaan verkennen zorg er dan wel voor dat je voorbereid bent op hobbelige wegen en dat je wellicht wel eens zelf een band moet gaan verwisselen. 

Vermijd ’s nachts buiten de steden te rijden. In veel landen (zoals Namibië, Nicaragua en Marokko) zijn de wegen niet verlicht en kunnen voertuigen in aanvaring komen met rondzwervende wilde dieren of zelfs mensen die op of naast de weg lopen. Vergeet ook niet de tank regelmatig te vullen. In veel landen kunnen de afstanden tussen tankstations groot zijn en het laatste wat je wilt is zonder benzine komen te staan. Als je in zeer afgelegen gebieden reist, kan het de moeite waard zijn om een ​​jerrycan met brandstof te vullen en deze bij je in de auto te bewaren.