Als de opkomst van het aanschaffen van van alles en nog wat via internet één ding opgeleverd heeft, is het dat de kritische klant in ons allemaal naar boven gekomen is. Informatie en aanbod ligt aan onze voeten, en kiezen wordt alleen maar moeilijker. De juiste foto’s en de handigste teksten zijn niet meer voldoende om de klant te verleiden. De reputatie van verkoper is een steeds belangrijkere factor geworden.

Misleiding online zit in een kleine hoek

Dat geldt ook voor het boeken van een vakantie. Mooi, die groothoeklens foto’s van zwembaden en wervende teksten over de gezellige sfeer, maar wat hebben andere klanten eigenlijk ter plekke aangetroffen? Ervaringen van zij die je voorgegaan zijn, zijn goud waard tegenwoordig. Voor mij als klant om mijn keuze op te baseren, voor het bedrijf als visitekaartje. Dat betekent dat de aanbieder te allen tijde zijn beste beentje voor moet zetten om te voorkomen dat er geen negatieve reviews verschijnen die nog jaren rondzingen op het internet.

Onafhankelijke klanten ervaringen

Ervaringen van klanten verschijnen overal op het internet, niet in de laatste plaats op de website van de aanbieder zelf. Dat is niet direct een objectief kanaal. Daarom is het prettig dat er een op een onafhankelijk kanaal gezocht kan worden naar reviews van klanten die je voorgegaan zijn. De website NederlandReview.nl is hét kanaal om beoordelingen van niet alleen vakantieaanbieders, maar allerhande bedrijven te vinden. De reviewpagina’s zijn overzichtelijk, met gemiddelde scores en een directe link naar de website van de aanbieder. Een prima plek om te peilen welke aanbieder jou als klant het veiligste gevoel geeft.

Lees eerst reviews voordat je een vakantiepark kiest

Stel, je wilt met je gezin naar een vakantiepark in Nederland. Twee voorname aanbieders waar je bij uit kunt komen zijn dan Center Parcs en Roompot Vakanties . Op de website is prima te vergelijken hoe beiden uit de bus komen aan de hand van eerlijke ervaringsverhalen van echte klanten. Center Parcs krijgt van haar klanten gemiddeld een 7,8. Geen onaardige score, gezien de kritische aard van de zuinige Nederlander. Roompot scoort een 8. Het opmerkelijkste verschil zit daarbij in de prijzen: die van Roompot worden een stuk gunstiger beoordeeld. De service van Center Parcs wordt dan wel weer een stuk beter beoordeeld. Aan jou als klant is het dan om te bepalen wat voor jou het zwaarst weegt. Vergeet daarbij vooral niet ook de verhalen die klanten achtergelaten hebben te lezen, want daar kunnen altijd belangrijk, doorslaggevende details in voorkomen.

Goede onafhankelijke reviews zijn voor ondernemers goud waard

Voor de ondernemer kan een website als deze een goede stok achter de deur zijn om de service van zijn bedrijf scherp te houden. Niets is zo’n goed uithangbord als een positieve beoordeling van klanten. Daarnaast is deze zogenaamde ‘user generated content’ nog gratis ook, het enige wat je moet doen is het verdienen door je als bedrijf te allen tijde van je beste kant te laten zien. Daar moet dan soms een stapje extra voor gezet worden, maar dat moet je dan ook overhebben voor je klanten en de reputatie van het bedrijf!

Nederlandreview.nl

NederlandReview.nl is een onderdeel van Reviews-International.com, net als bijvoorbeeld britainreviews.co.uk en us-reviews.com. Ook aanbieders in het buitenland kunnen zo goed bestudeerd worden voor je een aankoop doet. Dat kan alleen maar leiden tot een wereld van goede service!