Een camperreis door Canada, waar moet ik op letten?

Het staat misschien wel bij vrijwel iedereen op de bucketlist. En zelfs wanneer dit niet is, dan krijg je hoogstwaarschijnlijk warme gevoelens wanneer je er aan denkt. Het maken va een camperreis door Canada is een droom van veel mensen. Met een camper rondreizen door Canada is altijd een mooi plan, maar dit kun je niet even zomaar plannen. Er komt veel meer bij kijken dan je waarschijnlijk denkt. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een camperreis Canada.

Gewoon in de wilde natuur, of toch maar reserveren op een aantal campings?

Allereerst is dit voor een camperreis door Canada wel handig om te weten, wildkamperen is verboden in Canada. Het is dus niet toegestaan om zomaar ergens voor de nacht de camper te parkeren.
Je moet een camper in Canada altijd op een parkeerplaats of in nationaal park parkeren. Daarom moet je voor een overnachting altijd naar een campground. Er zijn echter ook prachtige kampeerplekken te vinden. Deze zijn te vinden in de nationale parken (bekijk hier de top 7 national parks in Canada). Hier kan men compleet opgaan in al het mooie van Canada.

Met een camper rondreizen door Canada? Het westen mag daarbij niet ontbreken!

Wanneer aan een camperreis door Canada denkt, denk je dan aan hoge bergen, grizzly beren, heldere meren en gletsjers. Dan is het westen van het land the place to be! Met een Camper rondreizen door Canada in het westen is een reis waarbij je te maken zult krijgen met een prachtige vorm van natuur, de Rocky Mountains en honderden prachtige meren. Bij een rondreis Canada in het westen is er ook de gelegenheid om goed te kunnen dier spotten. Van walvissen tot aan beren.

Bij een camperreis door Canada mag Vancouver Island natuurlijk ook niet ontbreken. Hier vind je veel woeste stranden. En hoewel dit woeste stranden zijn, kan dit toch ook de perfecte plek zijn om even tot rust te komen. 2 steden die het meest worden bezocht in west Canada zijn Victoria en Vancouver.

De andere kant van het land, de perfecte plek voor een city trip!

Ook oost Canada is in staat tot het bieden van ongelooflijk veel mooie natuur! Maar hierbij draait het toch even net iets meer om de steden. Een camperreis Canada door het oosten gaat gepaard met het opmerken van veel Engelse en Franse invloeden. Mooie steden als Montreal en Quebec kennen hun mooie pleinen en Franse bistro’s.
De Engelse en Amerikaanse invloeden zijn juist weer heel erg te merken in Ottawa en Toronto. Het zal je verbazen hoe een enkel een gedeelte van het land Canada zo veel veelzijdigheid kan bieden!
Mooie natuur kun je aanschouwen in plekken als het Algonquin Provincial Park en bij de Niagara watervallen.

Waar dien ik op te letten bij de keuze voor mijn camper?

Campers heb je in alle soorten en maten. Het is zeker zaak om hier niet al te makkelijk over te denken. Je zult een aantal zaken goed in acht moeten nemen. Het juiste type camper is zeker belangrijk voor de een goede rondreis.

Zo moet je bijvoorbeeld het type afstemmen op het aantal personen dat meegaat op reis. Je hebt campers variërend voor 2 personen tot een maximaal reisgezelschap voor 6 personen. Daarbij moet je ook even goed kijken naar de indeling van de bedden. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft de indeling voor de bedden. Misschien zijn deze bij een bepaald type voor jou helemaal niet praktisch ingedeeld. De grootste typen hebben vaak bedden van 2 meter of langer, kijk hierom ook de afmetingen van de bedden even goed na. Dit speelt een veel grotere rol dan dat je van te voren voor ogen had.
Sommige campers beschikken ook over een slide-out. Wanneer de Camper stilstaat dan biedt dit extra veel ruimte en comfort. Sommige kleinere campers hebben een afgesloten cabine. Wanneer je slechts met 2 personen op reis gaat dan is dit totaal geen probleem, maar wanneer je een rondreis maakt met een kind, dan moet deze wek goed gegorgeld zitten op een stoel.

Welke route kan ik het beste volgen volgen voor een camperreis Canada?

Met een camper rondreizen door Canada kan natuurlijk niet zonder een goede routeplanning. Het hangt er hierbij vanaf of je van plan bent om door het westen of het oosten heen te reizen. De keuze hiervoor komt vaak voort uit het feit of je meer de voorkeur geeft aan de natuur of aan de stedentripjes.
Een rondreis in het westen vangt meestal aan in Vancouver. Vervolgens kun je ervoor voor kiezen om een rondreis te maken en weer uit te komen waar je bent gestart, of je kunt ervoor kiezen om een enkele reis te maken. Dan kun je wellicht kiezen om door te trekken naar het oosten. Dan heb je een combinatie van beide. Dan zal je er echter wel rekening mee moeten houden dat je dan langer bezig bent met de rondreis. Dit vanwege het grote verschil in beide delen wat het weer betreft. Maar velen vinden dit juist heerlijk. Het kan namelijk heel goed zijn dat je met een camper reizen door Canada maar eens in je leven zult meemaken.
Wanneer je op dezelfde plek terugkeert scheelt dat qua vliegtickets weinig tot niets in de prijzen. Maar wanneer je de camper ergens anders achterlaat, dan kan dat wel een paar honderd dollar schelen in kosten.
Wanneer men door het oosten reist dan begint deze meestal in Toronto, en vaak komt deze daar ook weer ten einde.

Wat is de beste periode voor een rondreis door Canada.

Een reis met de camper door het westen van Canada kun je het beste doen van juni tot en met september. Dit is dan vrijwel de beste reisperiode. Voor een reis met de camper door het westen van het land is april tot en met oktober veruit de beste periode om een rondreis te maken.
In deze periodes kun je van beide het best genieten. In andere periodes kan natuurlijk ook altijd een rondreis worden gemaakt, maar die zijn misschien ook meer geschikt voor een wintersport vakantie in Canada. Voor een onvergetelijke ervaring kun je het beste in deze periodes naar Canada komen